Haapsalu Rotary klubi annab abituriendile 1000eurose stipendiumi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu Rotary klubi annab välja 1000-eurose stipendiumi parimale Haapsalu gümnaasiumilõpetajale matemaatikas.

Stipendiumi eesmärk on väärtustada ja tunnustada parimaid Haapsalu koolide gümnaasiumilõpetajaid matemaatikas ja propageerida sellega reaalainete õppimist. Stipendiumi rahastamiseks korraldas klubi suvel heategevusliku loterii, millega andsid stipendiumisse oma panuse kõik loteriis osalenud. Loteriiga koguti 800 eurot. Koos klubiliikmete panusega on stipendiumi summa 1000 eurot.

Haapsalu gümnaasiumi ja Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi õppenõukogud esitavad koostöös Haapsalu Rotary klubiga oma koolist kumbki kandidaatideks kuni kaks gümnaasiumilõpetaja nime. Stipendiumi taotlemiseks kirjutab kandidaat motivatsioonikirja ja kirjeldab, milleks ta toetust kavatseb kasutada.

Vastavalt stipendiumi statuudile on kandidaadile järgnevad nõuded:
– on õppinud gümnaasiumiastmes matemaatikat hindele „väga hea“ või vähemalt „hea“,
– on esindanud oma kooli maakondlikul matemaatikaolümpiaadil,
– omab kavatsust ja teeb endast kõik oleneva oma õpingute jätkamiseks kõrgkoolis.

Stipendiumi määrab Haapsalu Rotary klubi klubiliikmete enamushäältega. Stipendiumi annab üle Haapsalu Rotary klubi president või tema poolt volitatud isik kevadel kooli lõpuaktusel.

Haapsalu Rotary klubi on Haapsalu ja Läänema ettevõtlikke mehi koondav ühendus. Klubi on igal aastal ette võtnud ja läbi viinud heategevusprojekte. Samuti on klubi vahendusel ja toel käinud välismaal noorsoovahetuse korras õppimas ning suvelaagrites kümned Läänemaa noored. Klubil täitub sel aastal 20. tegevusaasta.

Aivar Kroon,
Haapsalu Rotary klubi president

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments