Ridala otsustas, et ei ühine enne valimisi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ridala volikogu otsustas täna erakorralisel istungil, et ei sea endale eesmärgiks ühineda põhjavaldadega enne 2013. aasta valimisi.

„Olen sügavalt pettunud,” sõnas Ridala volikogu esimees Olev Peetris vahetult pärast istungit.

Ühinemise vastu oli kaheksa, poolt viis volikogu liiget.

„Homme saadame asjaomastele omavalitsustele välja vastava teate,” sõnas Peetris.

Varasemalt oli Ridala võtnud vastu otsuse pidada ühinemisläbirääkimisi Taebla, Oru, Noarootsi, Nõva, Risti ja Haapsaluga.

Olev Peetris ütles, et teadis, et volikogus pole üksmeelt, aga ei uskunud, et tuleb niisugune otsus.

„Mul on tõsiselt piinlik ja häbi teiste omavalitsuste ees,” sõnas Peetris.

Ridala volikogu tänase istungi päevakorras oli kaks punkti: ühinemisläbirääkimiste komisjoni moodustamine ja ühinemise asjus rahvaküsitluse korraldamine.

Istungil lisandus päevakorda otsuse eelnõu, kas ühineda enne valimisi või mitte.

Kui rahvaküsitluse korraldamine läks uue otsuse valguses päevakorrast maha, siis ühinemisläbirääkimiste komisjon siiski moodustati. Sinna kuuluvad Olev Peetris, Toomas Schmidt, Toomas Vallimäe, Helen Koppa ja Aivar Sein.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
52 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Toivo Tomingas
11 aastat tagasi

Nüüd näib Haapsalu ümber veel teinegi rõngasvald tekkivat? Aga see pole ju probleem, kui soovitakse koostööd teha. Ma mõtlen, et Ridala peaks nüüd mitte ainult ühe, vaid mitu arendusnõunikku ametisse võtma, et eraldatud ja ettevalmistatud tööstusalad ellu äratada. Ja need inimesed peavad olema väsimatud tegutsejad, kelle isikuomadused oleksid võrreldavad omaaegsete tippvarustajatega.
Ah et kes siis uutes ettevõtetes tööle hakkavad? Arvatavasti enamuses haapsallased. Nagu uksetehases, selveris, konsumis, jne. Kus on kasu? Inimesed saaksid tööd elukoha lähedal ja ei tarvitseks laia ilma ära kaduda. Kasu kõigile.
See olekski haldussuutlikkus kõige paremas mõttes. Just nii tegutsevad Tallinn ja Harjumaa vallad ja ongi edukad.

elanik
11 aastat tagasi

Ei peagi end Tallinnlaseks registreerima …..

Ridala
11 aastat tagasi

tegi TARGA otsuse, edu teile.

Ridala Mummuseelik
11 aastat tagasi

Kummaline,
reformierakondlasest Ridala volikogu liige R. Nebokat oli liitumiskõneluste vallapoolses esinduses enne. Kas nüüd lõi hirm naha vahele, et teda komisjonis pole või on tõesti “pirukatükikene” jäänud lahjemaks, mida nn Peakontoris lubati 🙂

Pirukas
11 aastat tagasi

Pole ju enam pirukat, mis seal komisjonis ikka aega raisata.

Markku Lehtonen
11 aastat tagasi

Teetollid Tallinna maanteele, Lihula maanteele, Kiltsi teele ja Männiku teele. Maksma peaks nii Haapsallu sisenedes kui sealt väljudes. Männiku teel oleks isegi 2 teetolli umbes 50 meetrise vahega sest Ridala “iseseisvad volinikud” ja nende “alamad” peaksid maksma tollimakset nii Lihula maantee kui ka Kiltsi tee poolelt Haapsalust “oma valda” 50 meetriks sõites/jalutades ja siis jälle peale 50 meetri sealt “omast vallast” Haapsallu tagasi tulles.

Ära üle mõtle
11 aastat tagasi

Tahaks inimese moodi Uuemõisa tööle ja maale sauna pääseda. Kui inimene toast väljas ei käi, siis ei saa vist arugi, et linnast väljas tuleb ka vahest käia ja siis tuleb jälle jupp maid valla teid mööda sõita. Pead ise ka hakkama oma tollipunktis äkki tolli maksma :))))

Renek
11 aastat tagasi

Kahju on näha, kui väiklase mõtlemisega on ikkagi siinkandi rahvas. Kas keegi 10-15 aastat ettepoole ei tahaks mõelda – maa jookseb rahvast tühjaks, ettevõtlus(töökohad) vähenevad, koolid jäävad lastest tühjaks jne. Väiksed vallad ei ole ju suutelised oma piirkonda normaalselt arendama (puudu rahast ja kompetentsist). Kas tõesti Ridala valla või Haapsalu elanik naudib tulevikus Tallinna vahet sõites teeäärseid mahajäätuid külasid. Suuremat omavalitsusüksust oleks vaja ju eelkõige selleks, et luua võimalikult suurele alale konkuretsivõimelisem elukeskkond. Väiksed vallad omaette ei ole ju selleks suutelised. Aga see on tüüpish eestlase solidaarsus – peaasi et minu tagumikualune soe oleks.

Ahto
11 aastat tagasi
Reply to  Renek

Ei ole meil kompetentsist puudu ,erafirmad toimetavad ju päris kenasti . Raha võiks alati rohkem olla ,kuid ega meil raha juurdehankimiseks pole nigut vaeva ka nähtud ju. Meil tundub ,et muud raha ,peale riigi poolt eelarvesse eraldatava pole olemaski .Ikka on ! On projektirahad ,on sihtotstarbelised eraldised ,on erakapital . Oskad sa ehk nimetada mõne konkreetse asja ,mis vald on teinud ettevõtluse arendamiseks ja töökohtade loomiseks ? Pole sellist inimestki ,kes peaks sellega tegelema .Mugavaks oleme muutunud .

......just
11 aastat tagasi
Reply to  Ahto

sellepäast see punt seal laiali peksta tulebki

Renek
11 aastat tagasi
Reply to  Ahto

“Oskad sa ehk nimetada mõne konkreetse asja ,mis vald on teinud ettevõtluse arendamiseks ja töökohtade loomiseks ” Kas see ei jää siis raha ja kompetentsi taha pidama??? Ahto, sa räägid ju endale vastu ju.

Ahto
11 aastat tagasi
Reply to  Renek

EI JÄÄ ! Nagu öeldud ,ei ole meil kompetentsist puudu. Raha jah.. ?! Ajud peavadki raha tegema. Oli ju ammu jutuks ,et mõne vegeteeriva ametniku asemele peaks palkama arendusnõuniku ,ettevõtlusnõuniku või kuidas iganes teda nimetada. See pole mingi jalgratta leiutamine ,ka teistes omavaltsustes on see nii..Ma saan küll aru ,et volikogu on seadusandlik võim ,kuid kusagil ei ole kirjas ,et meie poolt valitud kodumaa parimad pojad ja tütred 🙂 ,ei tohiks ise initsiatiivi näidata

N
11 aastat tagasi

Tuleks liita Kiltsi -Paralepa ja Uuemõisa,mis niigi on pragu sisuliselt Haapsalu linn ka juriidiliselt Haapsaluga ja võimelgu ülejäänud maamehed ühinemisega edasi nii nagu soovivad. Üle 700 aasta vanune Haapsalu linn peab edasi linnana eksisteerima.

arta
11 aastat tagasi

Õige otrsus. Loogiline, et Ridala ühineb tulevikus Haapsaluga, tegelikult on nad juba ammu kokku kasvanud.

Paralepa krahv
11 aastat tagasi

Simulatsiooni vaja veel teha? Selleks, et Uuemõisa ja Paralepa linna külge panna, mis tegelikult juba on linna küljes? Vanad Ridala volikogus tahavad veel lihtsalt aastaid koos käia ja soojas ruumis käsipattu e. simulatsiooni harrastada.

......
11 aastat tagasi
Reply to  Paralepa krahv

nõus

olaf
11 aastat tagasi
Reply to  Paralepa krahv

Teie arusaamade kohalt oleks nagu küljes. Kui paneks okastraadi vahele, kas siis on ka küljes. Haapsalu linnale väravad. Ei saa nagu aru kuidas ta küljes on. Iga väide, mis välja käiakse, tuleb tõestada. Loosungid on muidugi toredad ja meenutavad rohem rahvale vajaminevat tsirkust.

Paralepa krahv
11 aastat tagasi
Reply to  olaf

Kodutänava teine ots on mul Haapsalu linnas, kodu Ridala vallas. Ei mingit loosungit. Kuhu maajussid oma okastraati tahavad tõmmata, oleks tore kuulda?

olemuse tabamus
11 aastat tagasi

ootame,ootame,siis hakkab hirmus kiire ja ülejala tegutsemine pea laiali igale poole appihüüdvalt vaatamine… jne jne
hea et viimasel hetkel pidur peale tõmmati. Elu Eesti Vabariigis näitab, et liigne kiirustamine ei vii kuhugi