Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti prefektuurides 82 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 4 avaliku korra rasket rikkumist, 36 varavastast kuritegu, neist 17 vargust (2 eluruumidest, 2 sõidukitest).

Registreeriti 2 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 4 inimest.

Tabati 3 alkoholijoobes sõidukijuhti, tuvastati 11 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu. Registreeriti 361 väärtegu.

Piirilt saadeti tagasi 2 välismaalast, tuvastati 2 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalast, 2 riigipiiri ebaseaduslikku ületamist, esitati 1 varjupaigataotlus.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargus
31. jaanuaril kella 21.45 paiku varastati Pärnus Mai tänaval kauplusest erinevaid toiduaineid. Kahju on 78 eurot.

Raplamaa

Vargus
Ajavahemikul 29.–31. jaanuar varastati Raplas Nurmenuku tänaval asutusest videokaamera. Kahju on 266 eurot.

Omavoliline sissetung
31. jaanuaril kella 10 ja 17 vahel tungiti Vigala vallas Kojastu külas talu kõrvalhoonetesse.

Saaremaa

Vargus
31. jaanuaril kella 00.30 ja 5 vahel varastati Salme vallas Üüdibe külas ettevõtte territooriumilt traktor koos käruga. Käru leiti hiljem Lümanda vallast. Kahju on 5500 eurot.


PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Vargused
31. jaanuaril varastati Koidula tänaval seisnud autolt küljepeeglid. Kahju kokku 1000 eurot.

31. jaanuaril varastati Toompuiesteel asuvast pandimajast erinevaid väärisesemeid. Kahju kokku umbes 4000 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
31. jaanuaril kella 11 ajal teatati politseile, et Saue linna eramus tungiti tüli käigus kallale 47-aastasele naisele.

Vargused
31. jaanuaril avastati, et Raasiku alevikus seisnud autolt on varastatud rattad. Kahju kokku 1500 eurot.

31. jaanuaril teatati politseisse, et Kose vallas asuvast maa-alusest punkrist on varastatud vanametalli. Kahju kokku umbes 3000-5000 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile laekus teade, et 31. jaanuaril lõi tuttav mees Põltsamaa vallas Lustivere külas teist, põhjustades kannatanule füüsilist valu.

Põlvamaa

Vargus
Ajavahemikul 28.–29. jaanuar murti Räpina linnas Meeksi mnt sisse osaühingu ruumidesse ning varastati 130 kg koha ja 80 kg haugi. Kahju on 660 eurot.

Tartumaa

Muu sündmus
29. jaanuaril lahkus üks mees Rõngus Valga mnt kauplusest kauba eest tasumata ja osutas teda kinni pidavale naisele vastupanu, põhjustades kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustuse.

Valgamaa

Vargus
30. jaanuaril teatati, et Sangaste vallas Mägiste külas on teadmata aja jooksul sisse murtud majja ja kõrvalhoonesse ning varastatu muruniiduk, kompressor, külmik Nordy, 150 l diislikütust ning 60 l bensiini. Kahju on 1927 eurot.

Võrumaa

Vargus
30. jaanuari õhtul varastati Võrus Põllu tänava valvega parklas seisnud veokist Scania kuni 230 l diislikütust. Kuna vargust märgati, siis jätsid põgenenud vargad sündmuskohale maha mitu kanistrit, nendest kaks kütusega, elektrilise pumba koos akuga ja lehtri.


IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Röövimine
31. jaanuari hommikul tungis seni kindlaks tegemata noormees Kohtla-Järvel Maleva tänaval asuvasse pandimajja ja nõudis püstolitaolise esemega raha. Raha ta ei saanud ja seejärel pani noormees jooksu.

Vargused
Ajavahemikul 22.–26. jaanuar varastas 26aastane naine erinevatel aegadel Kohtla-Järvel Mõisa teel asuvast kauplusest kokku 36 purki lõhekalamarja, millega tekitas kahju 306 eurot.

Ajavahemikul 26.–31.jaanuar tungiti Kiviõlis Soo tänaval korterisse ja varastati pesumasin ning sanitaartehnilisi asju. Kahju on 350 eurot.

Ajavahemikul 29.–30. jaanuar varastati Narvas Haigla tänaval asuva hoone tualetist elektriline kätekuivati. Kahju on 403 euro.

31. jaanuaril murti Kohtla-Järvel Aia tänaval eramajja, kust varastati teler, mobiiltelefon, dokumente ja 50 eurot. Kahju on selgitamisel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments