Lääne Elu paberleht 2. veebruaril

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Aasta parim ehitis Haapsalus on põllumajandusameti värskelt renoveeritud maja Jaani 10. Foto: Riina Tobias
Aasta parim ehitis Haapsalus on põllumajandusameti värskelt renoveeritud maja Jaani 10. Foto: Riina Tobias

Lihula tunnustas oma tublisid

Lihula volikogu nimetas valla aukodanikuks Taivo Kastepõllu, valla teenetemärgi said Matsalu filmifestivali eestvedajad Tiit Mesila ja Ago Ruus ning valla kultuuri– ja haridusnõunik Kersti Ajaots.

VEB Fond pole ainus luukere Eesti Panga kapis

Arvamusküljel kirjutab Äripäeva asepeatoimetaja Aivar Hundimägi, et tal ei ole VEB Fondi uurimiseks loodud riigikogu erikomisjoni töösse suurt usku, kuid talle meeldib selle komisjoni loomise idee, sest see hoiab teemat üleval, sunnib asjaosalisi vastama küsimustele ega lase juhtumil ununeda.

Hanila tuulepark laieneb

Hanila saab lähiaastail uue tuulepargi, kokku kavandavad arendajad valda vähemalt seitset uut tuulegeneraatorit nimiväärtusega 2,3 megavatti.
Täiesti uut nelja tuulikuga parki kavandab Esiverre Nelja Energia tütarettevõte Tooma Tuulepargid.
Skinest Energiale on Esiveres välja antud ühe tuuliku ehitusluba, kaks luba on menetluses.

Kas Tõstamaa lugu võib korduda ka Läänemaal?

Lääne Elu uuris, mida arvavad Läänemaa koolijuhid Tõstamaa koolis juhtunud inetust intsidendist ja arutlevad, kuidas selliseid asju vältida.

Samal teemal tehtud intervjuu Hilja Rohtlaga räägib, kuidas ta õpetas Lihulas üle kümne aasta raskestikasvatatavaid lapsi — poisse, keda kohalik rahvas „Rohtla pättideks” kutsus, kuid kes kooli lõpuaktusel kandsid oma õpetaja kätel kolmandale korrusele aulasse, sest õpetajal oli raskusi kõndimisega.

Intervjuud saab lugeda siin.

Me lähme roogu lõikama…

Kas roogu lõigata sirbi, vikati või trimmeriga? Või hoopis kombainiga? Sellele andis vastuse Österbys peetud roolõikamise õppepäev.

Kust tulevad head kokad?

Sellele võiks vastata, et Haapsalu kutsehariduskeskusest, kus kokaõpilased näitasid oma oskusi ja kus neid hindas kooli vilistlastest koosnev žürii, kõik nad töötavad Eesti tipprestoranides.

Täna on Tartu rahu aastapäev

Harri Puskar tuletab meelde, miks on Tartu rahu Eestile tähtis ja kutsub inimesi laupäeva õhtul kell 18 Vabadussamba juurde küünlaid asetama ning pärast seda Jaani kirikusse kontserdile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments