KredExi toel investeerisid Läänemaa ettevõtted 3,5 miljonit eurot

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

KredEx käendas möödunud aastal Läänemaal 1,3 miljoni euroga viie ettevõtte finantskohustusi. KredExi tugi võimaldas kaasata pankadest ettevõtetel täiendavat finantseerimist summas 3,5 miljonit eurot.

Kokku käendas KredEx möödunud aastal 58 miljoni euroga 474 ettevõtte finantskohustusi. KredExi tugi võimaldas ettevõtetel kaasata pankadest täiendavat finantseerimist summas 123 miljonit eurot.

Toetatud ettevõtetes töötab kokku 9000 töötajat ning rahastatud projektide tulemusena luuakse ligikaudu 1000 uut töökohta.

Võrreldes 2011. aastaga suurenes toetatud ettevõtete arv 10%. KredExile esitatud taotluste arv kasvas samas 8%.

KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Lehar Kütt ütles, et võrreldes möödunud aastaga kasutavad pangad KredExi käendust rohkem väikeste ettevõtete tegevuse finantseerimiseks. Uuendusena pakume KredEx tema sõnul alates detsembrist käendusi koos Euroopa Investeerimisfondi kaasgarantiiga, mis maandab KredExi riske ja võimaldab seeläbi KredExi ja Euroopa Investeerimisfondi toel laenukapitalile ligipääsu senisest veelgi rohkematele ettevõtetele.

Kõige enam kasutati KredExi käendust möödunud aastal arvelduskrediidi ja käibelaenude puhul, mis moodustasid väljastatud käendusmahust 38%, investeerimislaenude osakaal oli 32% ja pangagarantiide osakaal 25%.

Alates 2001. aastast on KredEx käendanud 2525 ettevõtte finantskohustusi summas 354 miljonit eurot, mis on võimaldanud ettevõtetel pankadest kaasata rahastamist summas 699 miljonit eurot.

Toetatud ettevõtetes töötas kokku 68 828 töötajat ning toetatud projektide tulemusena on loodud hinnanguliselt 10 100 uut töökohta.

Lisaks pangalaenu, stardilaenu, pangagarantii ja liisingu käendamisele pakub KredEx arenevatele ettevõtetele allutatud laenu. Ekspordipotentsiaaliga tööstusettevõtjatele pakutakse tehnoloogialaenu, mille eesmärgiks on koostöös liisingu või pangaga kaasfinantseerida investeeringuid masinatesse ja seadmetesse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
nike free run 3 dam korall
10 aastat tagasi

Its wonderful as your other articles : D, regards for posting . “In the spider-web of facts, many a truth is strangled.” by Paul Eldridge.
nike free run 3 dam korall http://www.adecco.si/news/index.asp?id=72