Aidi Vallik: Pruudiprobleem on ka haridusprobleem

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kirjanik ja kolumnist Aidi Vallik ei ole nõus haridusminister Jaak Aaviksoo väitega, et noorte meeste haridusel pole maal leviva pruudipõuaga erilist pistmist.

Vallik ennustab Õpetajate Lehes, et töökohtade probleem laheneb kaugtöö levimisega iseenesest, aga kui me poiste haridusega midagi ette võtma ei hakka, jääb ja saabki maal määravaks meeste ja naiste hariduslik erinevus. Nii põgeneb kõrgharidusega ja eneseteadlik noor naine maalt just sel põhjusel, et ei näe enda jaoks rahuldavat tulevikku kõigest põhi- või kutseharidusega ja sügavamate huvideta mehe kõrval.

„Diskussioon pruudipõua ümber annab meile uuesti võimaluse arutada täie tõsidusega, kas õhtumaine koolisüsteem ikka peab olema selline poistevaenulik puutumatu lehm,“ kirjutab Vallik.

Võib-olla ikkagi tasub püüda teha midagi poiste arengu ja hariduse heaks, küsib Vallik. Näiteks viia poiste koolikohustus tüdrukute omast aasta hilisemaks, rakendada klasside koostamisel teisi põhimõtteid või kasutada poistega teistmoodi metoodikaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments