Oru ühinemisettepanek kogub toetajaid

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Risti vallavolikogu otsustas eile teha ühinemisettepaneku Põhja–Läänemaa viiele omavalitsusele ja andis volitused sel teemal läbirääkimisi pidada.

Risti teeb läbirääkimisteks ettepaneku Nõva, Noarootsi, Taebla, Oru ja Ridala vallale, ütles volikogu esimees Andres Liiv.

„See oli volikogu üksmeelne otsus,” ütles Liiv. „Mõistlik oleks ühinemist arutada.”

Liiva sõnul on nende omavalitsustega juba varem ühinemise teemal räägitud.

Samasuguse ettepaneku kavatseb homme vastu võtta erakorralisele istungile kogunev Nõva volikogu.

Noarootsi volikogu esimees Rein Vatku ütles, et nende volikogu ootab ära, mida vastab  ühinemisettepanekuile 17. jaanuaril kogunev Ridala volikogu. Noarootsi volikogu on mõni päev pärast Ridalat, 21. jaanuaril.

Ühinemislaine vallandas Oru volikogu, kes tegi detsembris Ridala vallale ettepaneku alustada ühinemisläbirääkimisi. Taebla volikogu on juba avaldanud soovi pidada ühinemiskõnelusi Ridala ja Oruga.

Ühineda soovivad volikogud peavad Ridala volikogu otsust määravaks. Võtmeküsimus on, kas Ridala volikogu kaldub Põhja–Läänemaa valdade poole või jääb peale Haapsaluga ühinejate soov.

Nõva volikogu esimees Kalle Saar ütles, et kui väga tahta, saaks ühinemise sügisesteks valimisteks ehk ära teha.

„Kui tahame maal edasi kesta, peame ise midagi ette võtma,” ütles Kalle Saar.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments