Reimo Nebokat: Ridala ühinegu kõigepealt Haapsalu linnaga

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ridala volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Reimo Nebokat saatis volikogule otsuse eelnõu teha ettepanek Haapsalu volikogule algatada ühinemisläbirääkimisi haldusterritoriaalse korralduse ja piiride muutmiseks.

Eelnõu on ajendatud olukorrast, kus järgmise nädala vallavolikogu istungil hakatakse arutama laekunud ettepanekuid Taebla ja Oru vallalt, kes mõlemad soovivad alustada ühinemisläbirääkimisi. Oru valla ettepanek oli informatsiooni punkti all arutlusel ka 6. detsembri volikogul ning leidis positiivset vastukaja volinikelt.

Kiidan Oru vallavolikogu algatust alustada Ridala vallaga ühinemisläbirääkimisi, sest see on tõesti pannud jää liikuma. Minu arvates liigub aga jää vales suunas. Kui Ridala vald peaks kellegagi ühinemisläbirääkimisi alustama, siis peab ta seda alustama kõigepealt Haapsalu linnaga, sest nendega on meil rohkem ühist kui Oruga.

Uuemõisa ja Paralepa aleviku inimesed, keda on üle poole valla maksumaksjatest, on põhimõtteliselt juba linnainimesed. Nende maksumaksjate lapsed omandavad põhihariduse linnas ja arendavad ennast linna spordikoolis või muus huviringis. Haapsalu linna teenuseid on muidki, mida Uuemõisa ja Paralepa aleviku inimesed kasutavad: teater, kultuurimaja, veekeskus, tennisehall, spordikool, ühistransport, kogu kultuurielu, turg, staadion jne. Mitmed suured investeeringud on saanud Ridala vald lükata Haapsalu linna maksumaksjate õlule ja selle etteheitmine Ridala koalitsioonipoliitikute poolt ei ole riigimehelik.

Kogu Läänemaalt lahkub aastas inimesi rohkem kui juurde tuleb, mistõttu on mõistlik suhteliselt väikses maakonnas ühendada kõik jõud ja pakkuda siinsetele inimestele kvaliteetsemat teenust: tõhusamat sotsiaalabi, kvaliteetsemat haridust, vähem bürokraatiat, ettevõtlusele orienteeritud regiooni arendamist, turvalisemat elukeskkonda ja palju muud.

Reimo Nebokat,
Ridala vallavolikogu liige, Reformierakond

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
vana kõnekäänd
10 aastat tagasi

Lase sant sauna, pese selg puhtaks, lõpuks küsib puhast särki ka.

Ahto
10 aastat tagasi

Ridala ja Haapsalu ühinemine on muidugi loogiline

Sellised volinikud,et karju appi!!!!
10 aastat tagasi

Nebokati loogika on ikka vinge küll. Kogu Ridala vald ei ole Paralepa ja Uuemõisa. Kui linn saaks siis ainult need osad ta ka võtaks. uuemõisa elanikuna tabin jah linnas olevaid teenuseid aga ma ka maksan nende eest.
Kahjuks rohkem tarbin teenuseid ja ka kultuuri Tallinnas. Äkki peaks hoopis siis Tallinnaga ühinema???

peeter
10 aastat tagasi

keda see huvitab, mida sina tarbid? ega elu sinu pillijärgi ei käi 😉

RH
10 aastat tagasi

Vaevalt-vaevalt, tahab Haapsalu minna talvisel perioodil Silmale või Haeska külla lund lükkama. Ei nad dubleeri midagi oma tegevusi.
Kuid mis ühinemisse üldse puutub, siis võiks kõik kokku olla Üks Suur Ja Kaunis Läänemaa.

lible
10 aastat tagasi
Reply to  RH

siis tuleb peakorteri uuest linnusesse viia et väljamaalt siia piiskopi saata.

see on
10 aastat tagasi

olnud keskerakonna Ridala osakonna valimislubadus juba aastaid. üksteisest 3 km.kaugusel asuvad, tegevust dubleerivad ning ressurssi raiskavad admin. ükssused tuleb kindalapeale ühendada.