Äripäev: Kolm Läänemaa transpordifirmat on kaheksa rekordrikkuja hulgas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tänane Äripäev kirjutab sõidukijuhtide töö- ja puhkeaja reeglite rikkumisest veofirmades. Kaheksa suurima rikkuja hulgas on kolm Läänemaal tegutsevat veofirmat.

Tabelit juhib 77 rikkumisega Morobell OÜ, neljandal kohal on 30 rikkumisega Est-Trans Kaubaveod ja viiendal 25 rikkumisega Mullo Transport.

Morobelli juht Raivo Baum on Äripäevale öelnud, et nüüdseks on firma sisekontrolli tihendanud, et selliseid rikkumisi ei esineks.

Baum selgitas, et kontrolli käigus välja toodud tõsisemad rikkumised olid kohalikel vedudel, kus ilmastiku tõttu oli kalalaev hilinenud ja laadimine võttis rohkem aega, mis omakorda mõjutas autojuhi tööaega.

Väiksemad rikkumised olid aga seotud autojuhtide töö- ja puhkeaja reguleerimisega, kus näiteks tollis peab veokit liigutama, või praamile sõidul, kus autojuht unustas sõidumeetriku praami märgile ümber lülitada, või parkimisprobleemide korral, kui juht jättis salvestuslindile vastava märkuse tegemata.

Äripäeva artiklit saab lugeda siit.

Suurimate rikkujate tabelit näeb siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments