Ajalooraamatu kaant kaunistab Haapsalu linnuse pilt

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Keskaega käsitleva “Eesti ajaloo” äsja ilmunud teise köite kaant illusteerib foto Haapsalu linnusest.

Tartu ülikooli ajaloo ja arheoloogia instituudi väljaandena ilmunud Eesti ajaloo üldkäsitluse teine köide on seni mahukaim Eesti keskaja ajaloo käsitlus. Teose koostas Tartu ülikooli professor, Läänemaa juurtega Anti Selart.

Ajaloolane Erki Bahovski on rahvusringhäälingu uudistele öelnud, et “Eesti keskaeg” tähistab murrangut Eesti ajalookirjutuses, sest näiteks sellist kontseptsiooni vabadusvõitlusest, nagu seni oleme teadnud, selles raamatus ei ole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments