0

Ajalooraamatu kaant kaunistab Haapsalu linnuse pilt

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Keskaega käsitleva “Eesti ajaloo” äsja ilmunud teise köite kaant illusteerib foto Haapsalu linnusest.

Tartu ülikooli ajaloo ja arheoloogia instituudi väljaandena ilmunud Eesti ajaloo üldkäsitluse teine köide on seni mahukaim Eesti keskaja ajaloo käsitlus. Teose koostas Tartu ülikooli professor, Läänemaa juurtega Anti Selart.

Ajaloolane Erki Bahovski on rahvusringhäälingu uudistele öelnud, et “Eesti keskaeg” tähistab murrangut Eesti ajalookirjutuses, sest näiteks sellist kontseptsiooni vabadusvõitlusest, nagu seni oleme teadnud, selles raamatus ei ole.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz