0

Haapsalus nähti esmakordselt karbuskajakat

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Karbuskajakas. Foto: Aivar Veide
Karbuskajakas. Foto: Aivar Veide

Möödunud nädalal nähti Haapsalus esmakordselt Lääne- ja Lõuna-Euroopas levinud karbuskajakat ehk mustpea-kajakat, kelle lähimad pesitsusalad asuvad Poolas.

Veskiviigi sadamas karbuskajakat näinud Läänemaa linnuklubi liige Aivar Veide rääkis, et kuna kajakad tulevad sügisel ikka sadama juurde ööbima, käib ta neid seal vahel vaatamas: mis liigid parajasti on ja kas neil ka rõngaid on. “Karbuskajakat enam ei oodanud, kuna aeg on selle liigi jaoks hiline,” ütles Veide. “Naerukajakate hulgas hakkas aga teistsugune kajakas kohe silma.”

Tegu oli sel aastal koorunud linnuga. Lääne- ja Lõuna-Euroopas levinud karbuskajaka nii kaugele põhja sattumise kohta ütles Veide, et noored linnud kipuvad ikka rohkem hulkuma ja maad avastama. “Eks ta liigub nüüd koos naerukajakatega lõuna poole tagasi,” ütles ta.

Läänemaal on karbuskajakat varem nähtud kahel korral, Eestis kokku paarkümmend korda.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz