HÕFFi avafilmi sisse juhatanud Ollula rääkis PÖFFil "Iron Sky" rahastusest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kõmulise natsiulmekomöödia Eesti esilinastus kevadisel HÕFFil tõi Haapsalu kultuurikeskusse täissaali.
Kõmulise natsiulmekomöödia Eesti esilinastus kevadisel HÕFFil tõi Haapsalu kultuurikeskusse täissaali.

Eile Tallinnas Pimedate ööde filmifestivali raames toimunud filmide ja start-up’ide rahastust lahanud seminaril rääkis oma kogemusest kevadel Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalil avafilmi “Iron Sky” publikut tervitanud Pekka Ollula.

Soome-Saksamaa-Austraalia koostöös loodud kultusulmekomöödiafilmi “Iron Sky” sotsiaalmeedia turundusjuhi Pekka Ollula sõnul saab filmide ühisrahastamine (crowd funding) tulevikus iseenesestmõistetavaks, kirjutab Postimees.

“Ühisrahastusest saadav investeering moodustab kogu filmi eelarvest väikese, kuid ikkagi olulise osa, samuti aitab see luua lojaalset fännide kogukonda,» ütles Ollula eilsel PÖFFi raames toimunud filmide ja start-up’ide rahastuse sarnasusi lahanud seminaril.

Eraisikutelt tulevad väikeinvesteeringud võivad aidata tavainimesi veidi lähemale neile muidu eksootilisena tunduvale filmimaailmale, pannes neid ühtlasi tundma osana mingist põnevast ettevõtmisest.

“”Iron Sky’d” tehes üritasimegi fänne võimalikult palju kaasata ja näidata neile lühikeste videolõikute vahendusel protsessi kõiki tahke ehk seda, kuidas filmide tegemine käib. Ilmselt tänu sellele õnnestus meil ühisrahastamise kaudu saada ka miljon eurot,” rääkis Ollula, et 700 000 eurot tuli eraisikute annetuste näol ja 300 000 eurot ühisinvesteeringute näol.

“Iron Sky” puhul teeniti raha ka kõikvõimalike filmiga seotud kaupade müügiga ning sellega seonduvate litsentside müügiga, lisaks Iron Sky T-särkidele ja pusadele on erinevatele tarkvaraplatvormidele loodud ka filmiteemalised mängud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments