Maavalitsuste arengujuhid peavad Altmõisas nõu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Homme ja ülehomme kogunevad maavalitsuste arengujuhid ja siseministeeriumi esindajad Altmõisa külalistemajja, teatas Lääne maavalitsuse pressiesindaja Kristi Erkmann.
Kahepäevasel seminaril arutada regionaalarengu strateegia 2014–2020, regionaalarengu 2013. aasta rahastamise, 2013. aasta siseriiklike vahendite ja programmide ning järgmise perioodi 2014–2020 struktuurivahendite üle.

Põhjalikumalt võetakse arutlusele integreeritud territoriaalsete initsiatiivide (ITId) põhimõte. See tähendab, et vastavalt ühele viisile taotleda toetust uue programmperioodi meetmetest ja programmidest määratletakse üle Eesti 4–5 territooriumi, millel on sarnased arengueesmärgid.

Arenguseminaril püütakse leida vastuseid küsimustele: millised on võimalikud 4–5 maakondade rühma, kus rakendada eripäraseid territoriaalseid tegevuskavasid; millised on linna- ja maapiirkonnad ning nende erivajadused; millised on ranniku-, kalandus- ja hõredalt asustatud alad ning nende erivajadused. Arutletakse, kas maakondades on erilise vaesuse all kannatavaid alasid (linna- ja tööstusalad või mahajäänud maapiirkonnad), mille taaselustamiseks tuleks investeerida.

Arengujuhtide seminari traditsioon on üle kümne aasta pikkune, seminar toimub selles maakonnas, mille koordinaator koordineerib maavalitsuste tööd. Regionaalministri moodustatud arengujuhtide ja arenguspetsialistide nõukotta (AJN) kuuluvad siseministeeriumi regionaalarengu osakonna ning maavalitsuste arengu- ja planeeringuosakondade esindajad. AJN üheks ülesandeks on ettepanekute tegemine ja soovituste andmine regionaalministrile.

Lääne maavalitsus koordineerib maavalitsuste tööd IV kvartalis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments