0

Rahakaardi saatmine on üha populaarsem

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Eesti Posti vahendusel saadetakse aastas ligi 50 000 siseriiklikku ja rahvusvahelist rahakaarti.

Rahakaarti kasutatakse peamiselt siis, kui on vaja saata raha inimesele, kelle pangarekvisiidid pole teada või kes ei saa mingil põhjusel pangakontot kasutada. Piisab saaja nime ja postiaadressi teadmisest, et saata teavitus rahakaardi saabumise kohta. Eestisisese rahakaardi puhul saab saajat teavitada ka SMSi ja e–posti teel.

„Pidevalt lisanduvad uued kliendid näitavad, et ka e–panganduse ajal vajavad inimesed võimalust sularahasiirde teenuse järele,” tõdes Eesti Posti postiteenuste divisjoni juht Jaan Vainult. „Mugavus ja kiirus on saatjale sisuliselt sama. Teades raha saaja mobiiltelefoni numbrit, jõuab info rahakaardi saabumise kohta saajani mõne minutiga.”

Eesti Post edastab rahakaardid postkontorite vahel elektroonselt. Nii jõuab raha adressaadini kiiresti: pärast rahakaardi postkontoris vastuvõtmist on see Eestis võimalik juba mõne minuti pärast saajale sobivas postkontoris välja maksta, rahvusvaheliselt on raha sihtriigis järgmisel tööpäeval.

Kõige rohkem saadetakse rahakaarte Harjumaal ja Ida–Virumaal, rahvusvaheliselt Venemaale ja Ukrainasse. Teenuse kasutamine hoogustub tavaliselt aasta lõpus, sest rahakaarte lähetatakse ka jõulukingituse asemel.

Raha saatmine koos kirjaga on keelatud ja ei Eesti Post ega teiste riikide postiasutused vastuta kirjaga saadetud raha eest.

Inge Suder
ASi Eesti Post kommunikatsioonijuht

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz