Rahakaardi saatmine on üha populaarsem

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Eesti Posti vahendusel saadetakse aastas ligi 50 000 siseriiklikku ja rahvusvahelist rahakaarti.

Rahakaarti kasutatakse peamiselt siis, kui on vaja saata raha inimesele, kelle pangarekvisiidid pole teada või kes ei saa mingil põhjusel pangakontot kasutada. Piisab saaja nime ja postiaadressi teadmisest, et saata teavitus rahakaardi saabumise kohta. Eestisisese rahakaardi puhul saab saajat teavitada ka SMSi ja e–posti teel.

„Pidevalt lisanduvad uued kliendid näitavad, et ka e–panganduse ajal vajavad inimesed võimalust sularahasiirde teenuse järele,” tõdes Eesti Posti postiteenuste divisjoni juht Jaan Vainult. „Mugavus ja kiirus on saatjale sisuliselt sama. Teades raha saaja mobiiltelefoni numbrit, jõuab info rahakaardi saabumise kohta saajani mõne minutiga.”

Eesti Post edastab rahakaardid postkontorite vahel elektroonselt. Nii jõuab raha adressaadini kiiresti: pärast rahakaardi postkontoris vastuvõtmist on see Eestis võimalik juba mõne minuti pärast saajale sobivas postkontoris välja maksta, rahvusvaheliselt on raha sihtriigis järgmisel tööpäeval.

Kõige rohkem saadetakse rahakaarte Harjumaal ja Ida–Virumaal, rahvusvaheliselt Venemaale ja Ukrainasse. Teenuse kasutamine hoogustub tavaliselt aasta lõpus, sest rahakaarte lähetatakse ka jõulukingituse asemel.

Raha saatmine koos kirjaga on keelatud ja ei Eesti Post ega teiste riikide postiasutused vastuta kirjaga saadetud raha eest.

Inge Suder
ASi Eesti Post kommunikatsioonijuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments