Prokuratuur lõpetas Meikari arvamusartikli põhjal algatatud kriminaalasja

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Silver Meikar. Foto: Siim Soolman / Raplamaa Sõnumid
Silver Meikar. Foto: Siim Soolman / Raplamaa Sõnumid

Riigiprokuratuur lõpetas Silver Meikari arvamusartikli väidete põhjal alustatud kriminaalasja, mis käsitles erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumise ning pistise võtmise kahtlust.

Reformierakonna rahastamisskeemide uurimiseks alustas prokuratuur kriminaalmenetlust tänavu mais pärast riigikogu endise liikme, reformierakondlase Silver Meikari arvamusloo “Erakondade rahastamisest. Ausalt” ilmumist 22. mai Postimehes.

Meikar avalikustas, et annetas parteile aastatel 2009–2010 115 000 krooni, mis ei olnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Ettepaneku annetused Meikari nimele vormistada tegi tema sõnul erakonna tolleaegne peasekretär Kristen Michal ning raha vahendajaks oli partei büroos töötanud Kalev Lillo.

Kaalunud kogumis kõiki asjaolusid, motiive ja eesmärke, mis räägivad nii süütegude toimepanemise poolt kui ka vastu, jõudis juhtiv riigiprokurör Heili Sepp üldhinnangut andes veendumusele, et kogutud tõendid olid küll piisavad kuriteokahtluse tekitamiseks, kuid need ei ole küllaldased, et motiveerida veenvat süüdistust. Vastavalt kriminaalmenetluse seadustikule tõlgendatakse kõrvaldamata kahtlus kahtlustatava kasuks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valija rõõmustab
11 aastat tagasi

Küll on hea, et nii läks. Mul hakkas usk reformierakonda veidi kaduma. Nüüd võin jälle valima minna, sest just reformierakond on minu erakond. Ikkagi enda nägu, nagu enamiku Eesti rahva nägu. Euroopa rikka ja ausaima inimese nägu.