Paliveres saab nüüd telefoniga orienteeruda

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Teisipäevast saab Paliveres orienteerumise püsirajal otsida kontrollpunkte, kasutades vaid nutitelefoni, mis asendab kaarti, kompassi ja märkeseadet.

Teisipäeval aktiveeriti internetis mobiilorienteerumise püsirada ehk MOBO–rada, teatas orienteerumisklubi Okas president Mati Kallemets.

MOBO ehk mobiilne orienteerumine seob tänapäevase tehnoloogia ja traditsioonilise orienteerumise, pakkudes võimaluse orienteeruda endale sobival ajal. Kontrollpunktid on maastikul tähistatud infotahvliga, kus on lühijuhend ja vastav unikaalne QR ruutkood. Märke tegemiseks tuleb pildistada telefoniga QR–koodi ja kinnitus, et oled punktis käinud, saadetakse serverisse.

Mängu koduleheküljel mobo.osport.ee peetakse statistikat enim kontrollpunkte läbinud mobiilorienteerujate vahel ja sealt leiab ka rohkem infot MOBO–raja kohta.

Eile ennelõunal ei olnud veel keegi Palivere rajal uudset mobiilorienteerumist järele proovinud.

Palivere orienteerumise püsirada koos 20 kontrollpunktiga sai valmis eelmisel aastal. Nüüd on need kontrollpunktid varustatud ka MOBO–teabetahvlitega.

Paliverega koos on nüüd Eestis 16 mobiilorienteerumise püsirada. Palivere MOBO–rada aitasid teha SA Eesti Terviserajad, Eesti orienteerumisliit, OÜ Tak R&D ja Läänemaa orienteerumisklubi Okas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments