Risti kirjandus- ja kodulooring ja pensionäride ühendus pälvisid auhinna

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Konkursi „Aastad täis sära ja väärikust“ žürii otsustas premeerida 13 persooni ja ühendust, kes on seotud eakate elu säravamaks muutmisega, teiste seas Risti kirjandus- ja kodulooringi ning pensionäride ühendust.

Auhinna saavad veel MTÜ Tapa liikumispuuetega inimeste ühingu esinaine Vaike Hiet, Elva seenioride võimlemisrühm Ainokad, aktiivsed Pelgulinna seltsi vabatahtlikud seltsidaamid, eakas kohaliku elu tegelane Anna Kutina (92aastane) Sillamäelt, rahvatantsija Maria Jurjeva, Järvamaa pensionäride koondis, ajakirjanik Tiina Kangro, Rain Aunapu, Jorma Uppin ja Annika Aunapu, Jaan Riis, Reet Linna, Tallink ja Helle Lepik.

Risti kirjandus- ja kodulooringi ning pensionäride ühenduse eesmärgiks on ühiselt parandada Risti eakate elukvaliteeti ja luua turvatunnet, saab lugeda eakate festivali kodulehelt. Korraldatakse ühisüritusi, tegeletakse ka Eesti rahvamuusika ja käsitöö teadvustamise ja tutvustamise ning esivanemate traditsioonide, pärandi säilitamise ja eakate elukvaliteedi parandamisega läbi koostöö ja ühistegevuse.

Kolmandat aastat toimunud konkursi “Aastad täis sära ja väärikust” eesmärk on esile tuua ja tunnustada neid tegevusi ja ettevõtmisi, mis on muutnud eakate elu säravamaks. Konkursi kategooriad on põlvkondadevaheline side, seltsielu, sport, kultuur, teadmised, persoon, Karuohakas (negatiivselt silma paistnud asutus). Risti kirjandus- ja kodulooring ja pensionäride ühendus pälvisid preemia kultuuri kategoorias.

Varasematele kategooriatele lisandus tänavu põlvkondadevaheline sidusus. Selles kategoorias said auhinna Rain Aunapu, Jorma Uppin ja Annika Aunapu hoogsa videoga „Cheki mu vanaema“, mis näitab vanavanemaid väga elurõõmsast küljest.

“Põlvkondadevahelise sidususe temaatika peegeldub ka konkursi žüriis, mille töös osalesid lauljatar Getter Jaani, tema ema ja vanaema,” rääkis konkursi korraldaja Eha Topolev. Žüriisse kuulusid ühtlasi Euroopa aktiivse vananemise ja põlvkondade solidaarsusaasta patroon Katrin Karisma-Krumm, Elukirja peatoimetaja Helle Raidla, sotsiaalministeeriumist Reeli Sirotkina ja “Prillitoosi” saatejuht Reet Linna.

Auhinnad antakse üle reedel, 5. oktoobril kell 11 Tallinnas Salme kultuurikeskuses kolmanda eakate festivali avamisel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments