Talmeti rahvatantsupreemia sai tantsurühm West

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

West on Läänemaa vanim järjepidevalt tegutsev tantsurühm. Foto: erakogu
West on Läänemaa vanim järjepidevalt tegutsev tantsurühm. Foto: erakogu

Täna andis Läänemaa tantsujuhtide ühendus kultuurikeskuses üheteistkümnenda Heljo Talmeti preemia rahvatantsurühmale West.

See on esimene kord, mil 200 euro suuruse rahvatantsupreemia pälvis kollektiiv, kümnel varasemal aastal on laureaadid olnud maakonna tantsujuhid.

Läänemaa rahvakultuuri koordinaatori Marju Viitmaa sõnul lubab preemia statuut seda anda nii üksikisikuile kui ka kollektiividele.

„Mis oleks veel õigem, kui anda Heljo Talmeti 90. sünniaastapäeval preemia tema loodud tantsurühmale, mis jätkuvalt aktiivselt tegutseb,” ütles Viitmaa.

Ta lisas, et 1952. aastal loodud segarahvatantsurühm West on ka maakonna vanim järjepidevalt tegutsev tantsurühm, kes on au sees hoidnud ja tutvustanud Heljo Talmeti tantsuloomingut. Westi eestvõttel korraldatakse Talmeti tantsude võistutantsimisi.

Heljo Talmeti nimelist rahvatantsupreemiat annab Läänemaa tantsujuhtide ühendus välja 2002. aastast, legendaarse tantsujuhi sünniaastapäeval 30. septembril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments