Kolledž ja kutsehariduskeskus tihendavad koostööd

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna kohtunud Haapsalu kolledži ja kutsehariduskeskuse esindajad leidsid, et senist head arvutiõppes toiminud koostööd tuleb jätkata ka teistes valdkondades.

Leiti palju ühiseid kokkupuutepunkte edaspidiseks tööks, millest esmane on sarnaste erialade õppekavade võrdlemine HKHK õpilastele paremate jätkuõppevõimaluste loomiseks kolledžis. Praegu toimib väga hea koostöö kahe kooli arvutiõppes ning paljud HKHK lõpetajad jätkavad õpinguid kolledžis; nüüd leiti, et on paras aeg alustada suuremat koostööd ka teistes valdkondades.

Nii on plaanis ühise laua taha istuda, et arutada HKHK tisleri, mööblirestauraatori, sadulsepa ja tekstiilitöö ning kolledži käsitöötehnoloogiate ja disaini eriala, samuti HKHK uue eriala hooldustöötaja ja kolledži tervisejuhi eriala omavahelist koostööd. Kavas on viia läbi ühispraktikaid, nagu tehakse arvutierialadel, ning osaleda vastastikku praktikate kaitsmistel.

Võimalusi ühistööks nähti ka seoses kolledži tudengite terviseedenduslike tegevustega ning kodanikupäeva vjaõi arvutitundide läbiviimisega kutsehariduskeskuse õpilastele. Ühiselt planeeritakse kutsekooli ja kolledži reklaamimist ning noortetööd õpilasesinduste vahel. Ka on Haapsalu kolledžil kui õpetajate koolitusasutusel hea võimalus läbi viia lühikoolitusi HKHK õpetajatele, arvestades kutsekooli vajadusi ja spetsiifikat.

Kutsekooli ja kolledži töötajad saavad uuesti kokku juba järgmisel nädalal.

HKHK juhtkonnaga kohtusid kolledži direktor Triin Laasi, arendusjuht Liina Põld, õppejuht Liina Viiret ja rakendusinformaatika õppekava juht Aimar Lints.

Aile Nõupuu,
HKHK arendusdirektor

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments