Tasuta raamatute laat on hea võimalus seismajäänud teosed ära anda

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu raamatukogu kutsub kõiki üle vaatama oma riiuleid ja panipaiku ning andma tasuta raamatute laada jaoks ära endale mittevajalikud teosed.

Marika Matvei Haapsalu raamatukogust ütles, et 3. novembril traditsioonilise sügisese perepäeva raames toimuvale raamatulaadale on oodatud terved ja puhtad raamatud, sellised, mida andja tahaks ise endalegi saada ja riiulisse panna. Suure veekahjustuse või hallitusega köiteid ei soovi raamatukogu vastu võtta.

Muid piiranguid, ei temaatilisi ega koguselisi, Matvei sõnul ei ole. “Kõik on oodatud – lastekirjandus, ilukirjandus, õpikud,” loetles ta. Paar inimest on Matvei sõnul juba raamatuid toonud, kilekotitäiest kuni kahe kastini.

“Mida varem tuua, seda parem – raamatukogutöötajad saavad teosed teemade kaupa ära sorteerida,” ütles Matvei.

Kultuurikeskuse fuajees toimuval laadal on raamatuhuvilistel vaba voli võtta teiste annetatud köiteid nii palju, kui soovi on.

“Lääne Elus ilmunud raamatukohvri lugu oli uskumatu,” ütles Matvei loo kohta, milles seeneline leidis Fra Mare juurest kohvritäie heas korras väärtkirjandusteostega. “Kui tahate raamatuid ära visata, ärge tehke seda – tooge meile!” kutsus Matvei.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments