Virtsu arenguselts rajab loodushariduspaviljoni

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Virtsu parki kerkiva loodushariduspaviljoni alus on valmus, tuleval nädalal hakkavad ehitajad rajama puitosa.

Loodushariduskeskusena tegutsema hakkav paviljon tuleb 40 m² suurune, see on kaheksakandiline, koonuskatusega, laudisega kaetud, uste–akendega, suletav väike hoone.

„Nagu pargipaviljon ikka. Nagu keskmise suurusega klass,” ütles Virtsu arenguseltsi esimees Jüri Mõniste.

Paviljoni valmimise tähtaeg on alles tuleva aasta augustis, kuid loodetavasti saab ehitis valmis juba sel sügisel, sõnas Mõniste.

Paviljoni pagaldatakse infomaterjalid: stendid, mis tutvustavad ümbruskonna loodust, loomi, linde, taimi, pinnastikku, rääkis Mõniste.

Seda saavad kasutada nii koolilapsed õppimiseks kui ka turistid, kellele on paviljoni uksed päeviti avatud. Ööseks tõenäoliselt pannakse majake lukku.

Paviljoni ehitust toetas keskkonnainvesteeringute keskis. Hoone ise läheb maksma 9000 eurot, koos infomaterjalidega 13–14 000 eurot.

„Et elame mitme kaitseala naabruses, on loomulik, et tahaks ümbruskonnast rohkem teada. Koolilapsed saavad uut kohta kasutada õuesõppeklassina,” ütles Jüri Mõniste.

Paviljoniehituse projekti juhib Virtsu arenguselts.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments