Lääne Elu paberleht 25. augustil

Madiken

madiken@le.ee

Nädala sündmused koomiksina. Autor: Ott
Nädala sündmused koomiksina. Autor: Ott

Kui palju võib töötaja taluda oma vaenamist?

Ridala vald käib kohut oma endise töötajaga, sest ei näe endal süüd ega taha maksta kolme kuu hüvitist.

Neljapäeval istusid Haapsalu kohtumajas vastakuti Ridala vallavalitsust esindanud advokaat Peep Rajavere ja endine haljastustöötaja Heiki Magnus oma kaitsja Anu Toomemäega. Vaieldi, kas Magnust on vallas nii kõvasti vaenatud, et tal oli alust mullu 18. novembril oma tööleping erakorraliselt üles öelda.

Parlamentaarsuse kriis

Rünnates parlamentaarsust, rünnatakse tegelikult ka valijaid, leiab Peeter Olesk. Ja eksivad need, kelle meelest saab parlamendi nõrkust korvata ainult tugeva valitsusega.

Noarootsi mingifarmi sai tegevusloa

Keskkonnaamet andis Nuckö Farmi OÜle loa rajada Noarootsi valda linnukaitseala vahetusse lähedusse mingikasvandus, kuigi loodus– ja loomakaitsjad on selle vastu protestinud.

Ridala protest jäi rahuldamata 

Omavalitsusliidu eestseisus ei hakanud kolmapäeval muutma varasemat otsust jagada laiali suurem osa liidu 40 000 euro suurusest vabast jäägist, kuigi Ridala oli vastu ja tegi volikogu nimel pöördumise.

Pöördumises annab volikogu esimees Olev Peetris mõista, et vald võib liidust välja astuda, kui kokkulepetest ja põhimõtetest kinni ei peeta.

Pühendusega pargipingi saavad Paju ja Taru

Eesti Keele sihtasutus pühendab pargipingi Haapsalus elanud ajakirjanikule ja kirjanikule Juhan Pajule (1939–2003), kelle krimiromaanide tegevus toimub Haapsalus.

Haapsallaste filmid sisustasid terve õhtu

Pühapäeval näitasid Haapsalu noored loomekeskuses huvilistele oma filmiloomingut. Tõeliseks maiuspalaks osutus Janno Jürgensi Locarno filmifestivalil osalenud lühifilmi „Distants” Haapsalu esilinastus.

Talinisusaak ületab põllumeeste ootused ja nisu hind on hea

Läänemaa põllumehed said talinisu rohkem kui kunagi varem, aga suure tõenäosusega läheb enamik nisu söödaks, mitte toiduviljaks.

Hanila vald plaanib Vatla mõisa müüki

Hanila vald kaalub võimalust müüa maha muinsuskaitsealune Vatla mõisakompleks, mis on üks Läänemaa kaunimaid ja paremini säilinuid.

Läänemaa suvemängud võitis Ridala Nõva ees

Läänemaa XIX suvemängud võitis Ridala (126 punkti). Teiseks tuli toreda üllatusena Nõva (106,5 p) vaid poolepunktise eduga Taebla (106 p) ees. Üldse osales mängudel 10 omavalitsust.

Haapsalust pärit, kuid vahetusõpilasena Tšiilis elav Kaia Maripuu pidas Lääne Elu jaoks nädal aega päevikut.

Läänemaale truu

“Ma pole kunagi käinud oma vanaema majas. See suitsutare, milles mu isa meheks kasvas, lammutati enne mu kaelakandmise ja märkamise–mäletamise aega. Ometi sain seal mõni aasta tagasi ringi vaadata. Seda nimelt Harri Jõgisalu silmade läbi, lugedes tema raamatut „Mu kodune Eestimaa. Läänemaa radadel” (2009).”

Krista Kumberg annab ülevaate Harri Jõgisalu loomingust.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments