Nõva külade päeval võidutses Hindaste küla

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Laupäeval peetud Nõva valla külade päeval lustisid ja võtsid sportlikku mõõtu paarsada inimest kaheksast külast. Rändauhinna viis koju Hindaste küla.

Päeval korraldati käsitöölaat ja õpetussõnu jagasid politsei, pääste-, ja maanteeamet. Parimad külad selgitati välja sportlikes mängudes nagu teatevõistlus, noolevise, petank, köievedu. Naised pidid kiiruse peale ajalehe ja teibi abil muumia valmis tegema. Iga küla pidi esinema meelelahutusliku etteastega.

„Kohapeal pidid külade esindajad mõtlema välja luuletuse. Esinejad valiti küladest välja selle järgi, kellel lihtsalt oli rohkem luuleannet,“ rääkis päeva korraldaja Kaido Roosileht.

Roosilehe sõnul soosis ilm üritust. „Korralduste poole pealt toimis ka kõik enam-vähem. Eks alati oleks ka paremini saanud, aga eks see oli ju Nõmmemaale ka esimene kord taolist päeva korraldada,“ rääkis Roosileht.

Eveliis Eek

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments