Lääne Elu paberleht 14. augustil

Madiken

madiken@le.ee

Kolledž saab Lihula maantee poolsesse külge uue peaukse. Foto: Arvo Tarmula
Kolledž saab Lihula maantee poolsesse külge uue peaukse. Foto: Arvo Tarmula

Augustibluus täidab linna

Eilseks oli Haapsalus vaid neli vaba bluusiaegset majutuskohta. Haapsalu suve suurüritus Augustibluus jätkab samas noodis kui mullu — 23 esinejat, 10 riiki, 6 esinemispaika, umbes 8000 külastajat. „Ei ole mõtet jalgratast parandada, kui see katki ei ole,” sõnas Augustibluusi peakorraldaja Indrek Ditmann.

Noarootsis kandideeris kolm õpilast kohale

Läänemaal korraldab 10. klassi katseid veel ainult Noarootsi gümnaasium, kus oli konkurss kolm õpilast kohale.

Mees kutsus kaevu põhjas endale kiirabi

Pühapäeva õhtul kell kuus kukkus Risti vallas Jaakna külas kaevu vanem meesterahvas.

Mis saab tänavu kartulist?

Jõgeva sordiaretuse instituudi direktor Mati Koppel kirjutab, et kuigi vihmane suvi on loonud eeldused heaks kartulisaagiks, jäävad paljud väikekasvatajad sellest ilma levivate taimehaiguste ja kartulimardika tõttu.

Lugeja küsib: mis otstarve on Uuemõisa Tallinna–poolsel bussipeatusel?

Liikumispuudega inimesed käisid loodust uudistamas

Ratastooliga liikujad ootavad inimestelt vastutulelikkust, mitte asfaltteed metsa. Tartus tegutsev, kuid puudega inimesi üle Eesti koondav MTÜ Händikäpp tõi oma liikumispuudega liikmed Läänemaale loodusreisile.

Eesti esimene piirivalvelaev teenib Läänemaa vabatahtlikke

Laupäeva õhtul jõudis Narva-Jõesuust Haapsallu taasiseseisvunud Eesti esimene piirivalvealus PVK-001. Väljakutsetele reageerima on alus valmis järgmisel hooajal.

Valge Daami võidud läksid võõrsile

Haapsalus peetud rahvusvahelise Valge Daami vehklemisturniiri võitis meeste epees venelane Aleksandr Khesin (Moskva Dinamo) ja naiste epees tallinlane Irina Embrich (Põhjakotkas).

Kardisõitjad Aulik ja Kivi said teise koha

Sel nädalavahetusel võistlesid kardisõitjad Eesti meistrivõistluste punktide eest Rapla kardirajal. Gear Racingu värvides klassis Cadet võistlev pesamuna Andreas Aulik sõitis laupäevases finaalsõidus välja oma selle hooaja parima tulemuse. Stabiilse ja puhta sõiduga edestas ta kõiki konkurente peale ühe.

Läänlased osalesid poolmaratonidel

Laupäeval peeti Narvas energiajooks ja Eesti meistrivõistlused poolmaratonis. Läänemaa kergejõustikuklubi võistlejatest sai Lauri Luik 23. koha ajaga 1:18.16. Oma vanuseklassis 6. oli Agu Lehemaa ajaga 1:24.40.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments