Haapsalus algab XIX keelpillifestival

Kylaline

info@le.ee

Kolmapäevast pühapäevani kestev keelpillifestival toob publiku ette seitse kontserti. Keelpillide kõrval kuuleb tänavu rohkelt vokaalmuusikat. Publiku ette astub rahvusvaheliselt tunnustatud Läänemaa päritolu kontserti-ja ooperisolist, sopran Kädy Plaas.

Festivali avakontserdiks olev ooperigala kõlab kolmapäeval kell 19 Toomkirikus. Sama kava on tulnud esitlusele Peterburi Jaani kirikus, Estonias ja Saaremaa ooperipäevadel. Üles astuvad Georg Otsa muusikakooli sümfooniaorkester ja solistid. Lisaks Toomkirikule kuuleb keelpillimuusikat alanud nädalal Uuemõisa Valges saalis, Kuursaalis, Haapsalu gümnaasiumis, kultuurikeskuses ja Jaani kirikus.

Festivaliga paralleelselt toimub rahvusvaheline keelpillimängijate suvekursus, kus osaleb ligi 60 pedagoogi ja õpilast Eestist, Soomest ja Saksamaalt. Kursuse muusikud astuvad üles keelpillifestivali kolmel kontserdil.

Nädala üks hõivatuimaid muusikuid on Mikk Murdvee. Eestis ja Euroopas hinnatud noor dirigent ja viiuldaja on festivalil nii musitseerija, dirigendi kui pedagoogi rollis. Festivali ühe korraldaja Mart Kuusi sõnul on tänuväärne, et tipptasemel muusik on leidnud aja Haapsalus nii suur panus anda.

XIX RAHVUSVAHELISE HAAPSALU KEELPILLIFESTIVALI KAVA  

25.-29.07.2012

 25.07  kell 19.00 Toomkirikus. Ooperigala. Esinevad G.Otsa nim. Muusikakooli sümfooniaorkester ja solistid. Dirigent Mikk Murdvee. Piletid 10€ / 6€.

26.07 kell 19.00 Uuemõisa valges saalis. Kammerkontsert “Kahekesi ja kaheksakesi”. Esinevad  XVIII keelpillimängijate suvekursuse pedagoogid. Piletid 8€ / 5€.

27.07 kell 19.00 Haapsalu Kultuurikeskuses. Vennad Lasse ja Tanel Joamets. Piletid 8€ / 5€.

27.07 kell 22.00 Jaani kirikus öökontsert – G.F. Händeli Saksa aariad.  Kädy Plaas (sopran),  Eva Punder (viiul), Lembi Mets (tšello), Reinut Tepp (klavessiin). Piletid 8€ / 5€.

28.07 kell 12.00 Haapsalu Gümnaasiumi aulas. Kontsert “Koosmängud”. Esinevad XVIII rahvusvahelise keelpillimängijate suvekursuse solistid. Tasuta.

28.07 kell 19.00 Toomkirikus. Esinevad noored solistid – konkursside laureaadid Johannes Põlda, Kirke Gross jt. Kaastegev festivali orkester. Dirigent Mikk Murdvee. Piletid 10€ / 6€.

29.07 kell 12.00 Kuursaalis . Esineb XVIII rahvusvahelise keelpillimängijate suvekursuse orkester. Dirigent Mikk Murdvee. Piletid 8€ / 5€.

Piletid saadaval  Piletilevist.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments