Jaht läks ümber, inimesed pääsesid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Laupäeva, 21. juuli hilisõhtul sai häirekeskus teate merel ümber läinud jahist Hiiumaal Hausma kandis. Pardal olnud neli inimest pääses õnnetusest eluga ja tõsisemate vigastusteta. Kõigil neljal olid seljas päästevestid.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Viktor Saaremetsa sõnul sai häirekeskus teate õnnetusest kell 23.47. Enne päästjate kohalejõudmist oli üks hättasattunuist kaldale saanud, merevalvekeskuse info kohaselt oli aga kolm inimest veel kadunud. Kella veerand ühe paiku tuli piirivalvelt teade, et teine inimene on elu ja tervise juures ja jõudnud sealsesse kordonisse.

“Kahte veel kadunud inimest otsisid nii veest kui ka maismaalt piirivalve ja päästjad,” teatas Saaremets. “Veidi enne kella ühte leidsid piirivalvurid ümber läinud ja vees hulpiva jahi juurest veest kaks inimest, kes samuti kaldale toodi ja kiirabile kontrolliks üle anti. Kaks hädasolijat leiti üles päästevesti vile järgi.”

Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments