Hoppet tuli Ahvenamaal puulaevade regatil kolmandaks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Puulaevaseltsi Vikan Facebooki lehekülg

Kolmapäeval Ahvenamaa merepäevade raames peetud puulaevade regatil tuli eestirootslaste kaljas Hoppet auväärsele kolmandale kohale.

Merepäevade ühe osana purjetasid igat masti traditsioonilised puulaevad Föglölt Degerby sadamast Mariehamni. Võistupurjetamises osales üheksa alust nii Ahvenamaalt, Soomest kui ka Rootsist. Eestit esindas Hoppet ainsana.

Sõidu kaasa teinud Jaak Kaabel ütles, et kuigi alused olid eri taglastuse ja suurusega, eraldi võistlusklasse ei olnud. „Hoppeti taglastus on suhteliselt keeruline, aga kui purjed vahetatud saime, siis läks päris hästi,” selgitas ta.

Kaabel kiitis Hoppeti kaptenit Pearu Põldu. „Tänu tema tarkusele tegime kahe alusega enne finišit asjad sirgeks,” ütles ta.

Ahvenamaa merepäevade regati eesmärk pole paremaid välja selgitada, vaid tegemist on sõbraliku võidupurjetamisega tutvustamaks traditsioonilist puulaevakultuuri.

Puulaevaseltsi Vikan juhi Alar Schönbergi sõnul sai Hoppet teel Tallinna merepäevadelt Ahvenamaale 19 m/s puhunud tuules ka korraliku tormikogemuse. „Väga hästi pidas vastu,” kiitis ta Hoppetit.

Jaak Kaabel ütles, et pardal oli ka aluse ehitusmeister Lasse Kiiski, kes käis ja kontrollis, et alus tormis kusagilt järele ei annaks. Ta lisas, et kuigi alus pidas hästi vastu, ei talunud sama hästi tormi mõne meeskonnaliikme tervis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments