Haapsalu kunstiklubi kinkis muuseumile Virve Kuristi maali

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaa muuseumi direktori kt Ülo Kalm ja kunstnik Virve Kurist.
Läänemaa muuseumi direktori kt Ülo Kalm ja kunstnik Virve Kurist.

Täna tegi Haapsalu kunstiklubi järjekordselt teoks oma lubaduse kinkida igal aastal üks teos Läänemaa muuseumile. Seekord oli välja valitud Virve Kuristi temperatehnikas pilt Lihula veskist.

Virve Kurist ütles, et veski on maalitud 1990ndate algul Tallinna kultuuriülikooli kursuste ajal, kui Imbi Ploompuu juhendamisel sai igal aastal läbi sõidetud Eesti kaunimad kohad, sealhulgas Lihula.

“Kursuste aja maalisime palju Lõuna-Eestis ja olin pikka aega arvamusel, et see on kõige kaunim kant, aga siia kolides hakkasin Läänemaad lähemalt vaatama ja nägin, et see on sama kaunis,” rääkis pensionile jäädes Haapsallu kolinud Kurist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Julio
11 aastat tagasi

Vedin te4n lauantain Openissa Annikan kasnsa. Mavessa 40kg ja kiekkoja tasan 5. Olis je4e4nyt viele4 15sek aikaa juosta, mutta mutta lattia kutsui uupunutta taistelijaa.. Ihan kamala, varsinkin juoksut. Mavessa sain lopuksi jonkun apinan raivon pe4e4lle ja sain ton 5 kiekkaa te4yteen I’m happy