Surfipeol valitses kord

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kes surfilaagris sporti tahtis teha, tuli kohapeale jahedale ilmale vaatamata. Foto: purjelaualiit
Kes surfilaagris sporti tahtis teha, tuli kohapeale jahedale ilmale vaatamata. Foto: purjelaualiit

Surfilaager keskendus tänavu rohkem spordile kui pidutsemisele. Külastajaid oli peaaegu poole vähem kui mullu.

„Esiteks oli ilm halb ja teiseks karmimad reeglid,” ütles surfilaagri pressiesindaja Helen Unt. „Üritasime kehtestada sellised reeglid, et inimesed tuleksid surfama ja mitte jooma.”

Traditsiooniliselt toimus surfivõistlus naistele ja „Minu esimene võistlus” neile, kes ei ole kunagi varem surfivõistlusel osalenud. Esimese võitis Betti Vainküla, teisel loetakse võitjaks kõik osalejad, ütles Unt.

Rohkem võidu peale ei surfatud. „Igasugu muud pulli tehti küll — näiteks takistusrajad vees,” ütles Unt.

Lohesurfar Mikk (23) ütles, et ilm oli soodne purjelauduritele, kuid mitte lohetajaile.

„Maatuul oli. Siis lohega peale ei lähe,” ütles ta. „Reede õhtul puhus merelt, aga siis ei kannatanud jälle rannas kontserti kuulata, sest külm hakkas.”

Eile pärastlõunaks ei olnud külastajate arv teada. Undi hinnangul oli laagrilisi ilmselt üle 2000, mullu külastas laagrit ligi 4000 inimest.

„Reedel isegi oli rahvast, kuigi eelmiste aastatega võrreldes kordi vähem,” sõnas Mikk. „Laupäeval tundus laager täiesti tühi.”

Ka tema pakkus põhjuseks külma ilma ja karmi reeglit, et oma joogi ja söögiga ei tohtinud tulla. Uus kord muutis laagriskäigu tunduvalt kallimaks, sest kohapeal müüdi baarihinnaga.

Reedel laagrit väisanud Maret (22) ütles, et taaskasutatava 0,33 l laagritopsi õlle või siidriga täitmine maksis kaks ja pool eurot.

Kuigi nurinat võib lugeda ka surfilaagri lehelt Facebookis, toimis uus kord Undi sõnul ideaalselt, sest purjus inimesi polnud palju näha ja öörahust peeti kinni.

Esialgu plaanisid korraldajad täielikku oma alkoholi kaasa toomise keeldu. Poole ürituse pealt leevendati reeglit.

„Inimesed nõustusid piletit ostes nende tingimustega, aga paljud ei olnud ikkagi kursis,” sõnas Unt. „Lõpuks lubasime seltskonna peale mõistliku koguse võtta.”

Mikk ütles, et nende seltskonnal lubati kaasa võtta üks pudel viina ning paluti teine autosse jätta.

„Üldine kord laagris oli oluliselt parem,” sõnas Unt. „Tänu laagritopsile ja rohelisele mõtlemisele oli prügi kordi vähem.”

Ka Miku sõnul oli metsaalune Roostal täiesti puhas.

„Inimesed olid mõistlikud, käitusid omavahel viisakalt ja alkoholi nii palju kui varasematel aastatel ei tarbitud,” ütles Haapsalu politseijaoskonna patrulliteenistuse vanem Tarmo Paio.

Oli pisemaid korrarikkumisi.
Kolmapäeval tabas politsei kanepit tarvitanud ja omanud laagrilise. Laupäeval pidi politsei sekkuma, kui surfilaagri külastaja lõi turvatöötajat. Pühapäeval läks kakluseks täiskasvanu ja alaealise vahel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments