17. juuli: Õigel teel

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tundub, et surfilaager hakkab täiskasvanuks saama. Tänavu käis Roosta puhkeküla suvisel suursündmusel üle poolteise tuhande inimese vähem kui mullu. Tegemist ei ole tingimata halva näitajaga. Halb pole ka see, et ürituse lehel Facebookis leidus pahaseid kommentaare uue reegli, oma alkoholiga laagrialale sisenemise keelu vastu.

Surfilaager on aastaid üritanud reklaamida end kui surfisportlastele ja –sõpradele mõeldud kokkusaamist. Sellegipoolest muutus laager eelmistel aastatel üha enam üle Eesti tuntud rannapralleks, kus metsaalused olid täis alaealisi alkoholi joovaid noori.

Täiskasvanuile, kes kurdavad, et uus kord teeb laagriskäigu tunduvalt kallimaks, annab muudatus sõnumi: polegi vaja nii palju juua. Jääb rohkem aega ja tervet pead sportimiseks. Alkohol ei peagi olema võimalikult odav ega võimalikult kergesti kättesaadav.

Alaealistele muudab uus süsteem alkoholi kättesaamise vähemalt veidi keerulisemaks, sest väraval kontrollitakse kotte ja laagriplatsil joogi ostmiseks tuleb ilmselt ette näidata dokument.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments