Linnamäel on tuletõrjevõistlused

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pärast pikka vaheaega näeb Läänemaal taas tuletõrjesporti, homme võtavad Linnamäe pargis mõõtu Läänemaa ja Hiiumaa kutselised ja vabatahtlikud päästjad.

Neljaliikmelised võistkonnad võistlevad kahel alal — hargnemine autopumbaga ja hargnemine mootorpumbaga. Esimene võistlusala on ainult kutselistele päästjatele, teisel näitavad kutseliste kõrval oma oskusi ka vabatahtlikud.

Võistlustoimkonna juhi Andres Liiva sõnul on võistkondi registreerunud 15. Osalevad kõik Lääne- ja Hiiumaa kutselised komandod, kellele pakuvad konkurentsi pääsetala vabatahtlikud Noarootsist, Paliverest, Ridalast, Ristilt ja reservpäästerühmast. Võistkonnad on välja pannud ka politsei- ja piirivalveamet ja Kaitseliit.

Liiva sõnul asub võistlustulle üks naiste võistkond — Ristilt, segavõistkonnad on politsei- ja piirivalveametil ja Ridala vabatahtlikel.

Andres Liiv ütles, et Läänemaa päästjad on osalenud naabermaakondade korraldatud tuletõrjevõistlustel, kui Läänemaal pole tuletõrjevõistlusi peetud kümmekond aastat. „Vanasti oli Valgeväljal tuletõrjespordi rajatised, kuid nende ülelapidamine ja ka treeningud nõuavad vahendeid. Neid meil ei ol,” sõnas ta.

Linnamäel peetavate tuletõrjevõistluste eesmärk on parimate väljaselgitamise kõrval arendada ka kutseliste ja vabatahtlike päästjate koostööd.

 

Võistluste ajakava:

10:30 mandaat

10:45  võistluste avamine

11        hargnemine autopumbaga

13        lõuna

13:30 hargnemine mootorpumbaga

17:30 lõpetamine

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments