Lääne Elu paberleht 3. juulil

Madiken

madiken@le.ee

Üle-eelmisel maasikapeol Altmõisas osales oksjonil 14 torti. Tänavu loodavad korraldajad veel rohkem torte maha müüa. Foto: Arvo Tarmula
Üle-eelmisel maasikapeol Altmõisas osales oksjonil 14 torti. Tänavu loodavad korraldajad veel rohkem torte maha müüa. Foto: Arvo Tarmula

Malevas käib töö ja vile koos

Eile alustas tööd Läänemaa esimene ühine õpilasmalev. Kaks nädalat kestev malev pakub 13–17aastastele noortele nii tasustatud tööd kui ka sisustatud vaba aega. 45 malevakohta said täis vähem kui tunniga, tööandjate leidmisega jäädi aga hätta.

Okase muuseumis näeb eksperimentaalkunsti

Evald Okase muuseumi pööningusaalis on tänasest avatud klaasikunstnik Kai Koppeli eksperimentaalnäitus Klaas I. „Täitsa kõhe on,” ütles Kai Koppel eile, kui näitas küll juba üles pandud, aga veel viimast lihvi ootavat väljapanekut ja esimest korda kasutusse minevat näituseruumi: muuseumi pööningusaali pole vaataja jalg varem astunud.

Tallinn ei ole veel kogu Eesti

Ühiskonna suhtumine peaks töötama sellest suunas, et Tallinn ei muutuks üha enam Eestiks ja Eesti üha enam perifeeriaks. Madiken Kütti ajendas seda lugu kirjutama sõprade ja tuttavate haletsev või imestav reaktsioon, kui nad said teada, et ta jääb elama oma kodulinna, loobudes pealinna või välismaa võimalustest.

Vabatahtlikud rajasid Pullapääle ujumiskoha

Terve pühapäeva rajasid kümned vabatahtlikud ujumiskohta Pullapää neeme tippu: tehti tee rannani, niideti ranna–ala, paigaldati riietuskabiin ja prügikastid. „Läänemaa üks kaunimaid vaateid, miljonivaatega rand, meri on kolmest küljest,” kiitis kohta talguline Ivari Rahula.

Möödunud nädalal võtsid vargad suurelt ette

Eelmisel nädalal varastati Läänemaal tavalisest suuremaid esemeid — aiamaja, traktor ja suurem rahasumma.

Intervjuu Tarmo Kõutsiga: laskmispordist, Eesti poliitikamaastikust, merendusest.

Piet Boerefijn: „Eesti ühiskond on aitamiseks küps.”

Eesti toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn hindas Haapsalu toidupanga tegevuse heaks ja rääkis, et kui noores Eesti ühiskonnas peeti ülimaks raha, siis nüüd saadakse aru, et see ei ole kõige tähtsam.

Altmõisa maasikapidu tuleb uue hooga

Pärast vahele jäänud aastat peetakse Altmõisa külalistemajas laupäeval taas maasikapidu. Suuremalt kui kunagi varem. Kui esimesel peol käis umbes 600 inimest, siis tänavu ootab külalistemaja ligi 2000 maasikasõpra. Tellitud on ka ajaloo suurim kogus maasikaid, kaks tonni.

Arheoloogid uurivad linnusemäe asustust ja kivikalmet

Lihula linnusemäel uurivad arheoloogid juuni lõpuni poolkeldriga elamu jäänuseid. Juuni lõpus alustavad arheoloogid välitöid ka Eesti muinasaja lõpuperioodi ühel suuremal kalmel Maidlas. Mõlemad objektid on varem uuritud, kuid nüüd loodetakse saada uut teavet, sest 15–20 aastaga on arenenud uurimistehnika ja paranenud arheoloogide teadmised.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments