Nõva looduskeskus viib huvilised taimetargaga metsa

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Peraküla rand. Foto: puhkaeestis.ee
Peraküla rand. Foto: puhkaeestis.ee

Nõva looduskeskus korraldab laupäeval ja pühapäeval, 30. juunil ja 1. juulil huvilistele retked Peraküla kanti ja Osmussaarele.

Silja Silver Nõva looduskeskusest ütles, et botaanik Sirje Azarovi juhendamisel tehakse laupäeva tiir kõigepealt keskuse lähedal, siis Allikajärve ümbruses. “Nõnda õpitakse tundma kahte sorti taimi – nõmmemetsa ja järve ümbruse omi,” selgitas ta. Järvedel püüavad Silveri kinnitusel praegu pilku näiteks vesiroosid.

Sirje Azarov õpetab tundma ka ravimtaimi, hiljem valmistatakse retkel korjatud taimedest loodusmaja juures ravimteesid. Oma pruukosti peaks iga retkeline ise kaasa võtma.

Retkel osalemiseks tuleks olla kell 11 RMK Nõva looduskeskuse juures, üritus on planeeritud orienteeruvalt kella 15ni.

“Pärast võib igaüks minna tutvuma meie kuulsate laulvate liivadega,” ütles Silver.

Pühapäeval tutvustab Sirje Azarov loodusesõpradele Osmussaart. Silja Silveri sõnul on kohad sellele retkele juba täis. “Saarele saab minna 24 inimest – kahte paati rohkem ei mahu,” ütles ta.

14. juulil looduskeskuses toimuval lastehommikul minnakse aga külla kasetohtlasele ja männikorplasele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments