16. juuni: Supp tuleb lõpuni süüa

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Ridala volikogu pani veto vallavalitsuse plaanile avada sügisel Uuemõisas Lepatriinu Mängumaa päevahoid. See on paarikümnele perele halb ja ootamatu uudis. Uuemõisas valitseb terav lasteaiakohtade puudus. Kui lahendust ei tule, jäävad lapsed koju ja emad ei saa tööle.

Vallavalitsuse mõte avada sügisest laste päevahoid polnud volikogule teadmata, kuid ootamatult tekkis küsimus, kas volikogu liige ja Mängumaa omanik võib ikka päevahoiu avada.

Kuigi kõik võib olla ilmsüütu ja igati hea, ei tohi vahet teha, et heade asjade puhul rikume reegleid, halbade puhul oleme ranged. Reeglid on täitmiseks ja selles mõttes võib volikogu mõistagi. Teisalt aga, eelnõu ei kukkunud volikogu lauale hetk enne istungit. Kus olid volikogu silmad eelnõu menetledes? Miks ei räägitud asju juba komisjonis selgeks — on siis korruptsioon või ei ole? Kas vallavalitsuse eelnõu on hästi koostatud? Volikogu asi ei ole vallavalitsusele ära teha. Volikogu ja ka vallavalitsuse asi on oma inimeste eest seista, neile parimat pakkuda.

Volikogu läks nüüd suvepuhkusele, aga käituks vastutustundetult, kui jätab asja sügiseni lihtsalt seisma. Kui ei sobi üks lahendus, tuleb leida teine. Kui keegi tegi vea, tuleb vabandust paluda ja asjaga edasi minna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
eks
11 aastat tagasi

nüüd leitakse tankist ja kõik seaduslik ning otsad vees