Politsei- ja piirivalveamet: Sõida merel kainelt!

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sel nädalal alustas politsei- ja piirivalveamet ennetuskampaaniaga “Sõida merel kainelt!”, mille eesmärk on hoida ära alkoholi tarvitamisest tingitud õnnetusi Eesti vetes.

Kampaania ajal heisatakse suuremate sadamate ja mereäärsete majutusasutuste mastilippudesse helesinised kampaanialipud kirjaga “Sõida merel kainelt!” ning paigaldatakse enamkülastatavatesse ja -käidavamatesse lautrikohtadesse ja rannapiirkondadesse infotahvlid mereohutusalase infoga.

Teave tahvlitel tuletab meelde põhitõed, mida iga meremees peab silmas pidama enne merele minemist ja merel olles, et tagada turvalisus nii endale kui ka kaaslastele. Tahvlitelt leiab ka merevalvekeskuste kontaktnumbrid ja raadiosagedused, kuhu on saab pöörduda nii nõu küsimiseks kui ka hädaolukorras abi saamiseks.

Samuti viib politsei tänavusel navigatsiooniperioodil läbi mitu operatsiooni merel ja piiriveekogudel ja kontrollib veesõidukijuhtide kainust.

Endi ja kaaslaste ohutuse tagamiseks soovitab politsei- ja piirivalveamet kõigil mereleminejatel mitte tarvitada alkoholi merele minnes ja merel viibides; jälgida ilmateadet ja veenduda veesõiduki heas tehnilises seisundis; teavitada mereleminekust oma lähedasi; võtta kaasa laetud akuga sidevahend; panna selga päästevest ja järgida häid meretavasid.

Eesti merel ja piiriveekogudel toimus möödunud aastal kümme inimohvritega õnnetust, milles hukkus 11 ja jäi teadmata kadunuks 3 inimest. 2010. aastal oli samasuguseid õnnetusi kaheksa, milles hukkus 12 ja jäi teadmata kadunuks 2 inimest.

Merel ja piiriveekogudel päästsid piirivalvurid möödunud aastal 289 hätta sattunud inimest, 2010. aastal 212 inimest.

Siseministeeriumi statistika andmetel uppus Eestis möödunud aastal kokku 56 ja 2010. aastal 97 inimest.

Soovitusi ohutuks meresõiduks leiab samuti politsei- ja piirivalveameti koduleheküljel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments