Nõva Rannakülas selgusid Läänemaa orienteerumismeistrid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Noortemeister Aare Vihman stardis. Foto: Erakogu
Noortemeister Aare Vihman stardis. Foto: Erakogu

Läänemaa 2012. aasta meistrid ja medalivõitjad selgitati tehnilisel ning kevadiselt märjal Nõva Rannaküla luitemaastikul. Orienteerumisklubi Peraküla Kompass rajameister Aarne Kivistik oli planeerinud maastikule erineva raskusastmega ja orienteerujalt kogu tehnilist orienteerumisoskust ning vastupidavust nõudvad orienteerumisrajad.

Läänemaa orienteerumisklubi Okas korraldatud Läänemaa 2012. aasta orienteerumisjooksu meistrivõistlustele, mis oli orienteerumiskolmapäevakute VI-etapiks, kogunes vaatamata sompus ja jahedale ilmale rekordarv osalejaid – kokku 86 orienteerumisspordi harrastajat ja huvilist. Vältimaks nn „sabasjooksu“ ja et selgitada parimad ausas konkurentsis, startisid võistlejad samale rajale kolmeminutilise intervalliga.

Esmakordselt pakkusid noorte NM16 klassis Martna põhikooli juba kogemustega orienteerujatele konkurentsi Metsküla algkooli ja Uuemõisa lasteaia-algkooli õpilased. Kui kolmapäevakutel osaletakse kolmes erinevas vanuseklassis, siis nüüd võisteldi ühisel rajal, mis suurendas põnevust ja konkurentsi veelgi.
Nii juhtuski, et neidude N16 klassis 6 KP; 2,2 km rajal tuli Läänemaa moortemeistriks üllatuslikult Metsküla algkooli V klassi õpilane Eliise Lepp, hõbemedal samuti V klassi õpilasele Sandra Sündevale ja pronksmedal Hanna-Loora Pankinile (mõlemad Martna põhikool).

Noormeeste M16 klassis Martna PK noored orienteerujad teistele sõnaõigust ei andnud ja viis esimest kohta Martna põhikoolile. Kuid üllatus oli varuks selleski võistlusklassis, kus Läänemaa noortemeistriks krooniti Aare Vihman ja samuti üllatuslikult tuli hõbemedalile III klassi õpilane Karl-Mihkel Seiton ja pronksmedalile Rando Randmaa. Varasematel võistlustel hästi jooksnud Ants-Kristjan Tamm eksis 2 ja 3 KP-s, mis ei võimaldanud 4. kohast kõrgemat püüda.

Daamid N21 klassis tuli ülekaalukalt Läänemaa meistriks Erika Raudsepp, hõbedale Kertu Kaljuveer ja pronksmedalile Maarika Leht.

Meeste M21 klassis jooksis Läänemaa meistriks Tammo Esta, hõbe kuulus Aivar Lehtile ja pronksine auhind seekord 3. KP-s vea teinud Peep Aedviirule.

Daamide N40 klassis tuli veteranide meistri tiitel oodatult Marika Meistrile, üllatuslikult ja napilt tuli hõbemedalile Pille Kaisel ja seda 21 sekundiga pronksmedali võitnud Helle Rennu ees.

Meeste M40 klassis veteranide meistri tiitel anti rajal vähem vigu teinud Rein Hansteinile, jälle napi 13-sekundilise kaotusega tuli hõbedale Toomas Koppel ning pronksmedalile seekord Mati Kallemets, makstes lõivu teevaliku veale 3 KP-sse jooksul.

Kõiki tulemusi näeb siit.

Järgmine, arvult seitsmes orienteerumiskolmapäevak toimub 23. mail Palivere lähistel Kaasikul.

Mati Kallemets,
Läänemaa OK Okas
president

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments