3

Lääne Elu paberleht 8. mail

Avatar

Madiken

madiken@le.ee

Laupäevasel tervisepäeval Rannarootsi keskuses esines ka vähiliidu rinnavähi patroon Birgit Varjun. Foto: Arvo Tarmula
Laupäevasel tervisepäeval Rannarootsi keskuses esines ka vähiliidu rinnavähi patroon Birgit Varjun. Foto: Arvo Tarmula

“Teeme ära!” Läänemaal

„Teeme ära!” koristustalgud tõid laupäeval Läänemaal välja vähemalt 1877 talgulist. „Teeme ära!” maakondlik koordinaator Anu–Lii Jürman on kindel, et tegelikult oli talgupäeval osalejaid rohkem, kui statistika näitab, sest kõik kindlasti end ei registreerinud.

Kõnnipatoloogiaga laste heaks koguti üle 48 000 euro

Haapsalu taastusravihaigla sai ligi 50 000 eurot kõnnilaboris kõnnianalüüside tegemiseks. Toetusraha kogusid kokku Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond ja Procter & Gamble. Kogutud rahaga saab teha kõnnianalüüsi paarisajale lapsele, toetuseta peaks analüüsi kinni maksma lapsevanemad.

Kalvi Kõva SDEst ja Jaanus Ratas Reformierakonnast: maksutõusu poolt ja vastu.

Lastekodu tulekahju ümarlaual otsiti lahendusi

Neljapäeval arutasid eri ametkondade, organisatsioonide ja asutuste esindajad ümarlaual Haapsalu lastekodu tulekahju õppetunde, et välja selgitada, mida tulevikus sarnastes kriisiolukordades paremini saaks teha. Lihtsamatest lahendustest pakuti näiteks tuletõkkeuste märgistamist, et inimesed saaksid aru, millega tegemist, või konkreetsete käitumisjuhiste lisamist asutuste uksekaartidele.

Rannarootsi keskuse ja Läänemaa Vähiühingu tervisepäev

Laupäeval peeti Rannarootsi keskuses koostöös Läänemaa Vähiühinguga tervisepäeva. Heategevuslikul oksjonil müüdi rinnavähivastast kampaaniat edendava aktifotonäituse „Tervis annab elujõudu” töid. Kohal oli mammograafiabuss, Punane Rist, mõõta sai kehamassiindeksit. Kokku teeniti vähiühingule 130 eurot.

Haapsalus saab näha Veneetsia biennaali arhitektuurinäitust

Laupäevast saab Haapsalu linnagaleriis vaadata Eestit Veneetsia arhitektuuribiennaalil esindanud Eesti arhitektuurimuuseumi näitust „50 maja/houses”. Eesmärk on eristada kohalikust ehituspraktikast see miski, mis võiks olla unikaalne, muud maailma oma erilisusega kõnetav ning siinse arhitektuuriloome paremikku tutvustav – eramuarhitektuur.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kaspar
Kaspar

Rannarootsi keskuses toimunud tervisepäeva pilte .

Kaspar
Kaspar

Kas pilte ka kuskil näeb ?

Riina Tobias
Riina Tobias

Millise sündmuse pilte?

wpDiscuz