Saaremaa lambakasvatajad protestivad huntide vastu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Saaremaa lambakasvatajad algatasid protestikampaania huntide arvukuse piiramiseks ja varustavad oma sõidukid kleebistega “Saaremaa hundivabaks”, kirjutab Saarte Hääl.

Esimesena kleepis sildi “Saaremaa hundivabaks” oma autole lambakasvataja Enos Rand Leisi vallast. Mõte liigub Ranna sõnul ka samasuguse kirjaga jopede ja särkide suunas.

Rand ütles, et kuigi keskkonnaamet maksab murtud lammaste eest hüvitist, jääb suur hulk lambaid huntide tõttu kadunuks ega kuulu hüvitamisele, samuti kannatavad lambakasvatajad lisaks rahalisele kahjule ka stressi all, mida ei hüvita keegi.

Looduskaitse bioloog Tõnu Talvi ütles lambakasvatajate algatuse kohta, et tänapäeva maailmas ei käi nulltolerants kokku mõtleva inimesega, vaid on iseloomulik pigem äärmuslikele usuliikumistele. “Keegi ei eita ju, et neid kahjusid pole olnud ja et murtud lambad on suur majanduslik koormus lambakasvatajatele, aga me ei saa ühtegi liiki ega nähtust siin maamuna peal hävitada,” sõnas looduskaitse bioloog.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments