Teet Kallasveega jäetakse hüvasti homme kultuurikeskuses

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu linnavolikogu liikme ja endise linnapea Teet Kallasvee hüvastijätutseremoonia toimub teisipäeval, 17. aprillil kell 12 Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis.

Teet Kallasvee oli aastail 2002–2007 Haapsalu linnapea. Ta on olnud ka Isamaa ja Res Publica Liidu Läänemaa piirkonna esimees, SA Läänemaa Haigla nõukogu liige, Läänemaa omavalitsusliidu tegevjuht (2010–2011), Haapsalu piiskopilinnuse fondi nõukogu liige, Eesti Tennise Liidu peasekretär (2008–2009).

Teet Kallasvee suri 11. aprillil.

Teet Kallasvee
19.3.1966–11.4.2012

Haapsalu linna on tabanud korvamatu kaotus: pärast rasket haigust lahkus Haapsalu linnapea 2002–2007, linnavolikogu liige, andekas poliitik ja kirglik spordimees, hea kolleeg ja ustav sõber Teet Kallasvee.

Teedu südikas ja kirglik loomus ei teinud tema elu lihtsaks, aga kerget elu ei otsinudki ta kunagi. Ta julges otsustada ja vastutada, mõtles suurelt ja hoidis sihte silme ees.

Mere ääres kasvanud Haapsalu poisile oli purjetamine kirg lapsepõlvest peale. Suurele unistusele purjetada koos abikaasa ja sõpradega ümber ilma ei olnud määratud teoks saada, kuigi võitlejahing ja elurõõm kandsid lootust lõpuni.

Koolikaaslased Haapsalu 8–kl koolist, Haapsalu 1. keskkoolist ja Tallinna tehnikaülikooli puidutöötlemise tehnoloogia erialalt mäletavad Teetu kui tarka, ausat, abivalmis ja sõbralikku kaaslast.

Hasartne, kiire, kohusetundlik ja usaldusväärne oli Teet nii Haapsalu Uksetehase müügidirektori ja Maakri Disain OÜ loojana kui ka hiljem poliitikuna. Emotsionaalsus ja ratsionaalsus elasid temas harvanähtavas tasakaalus.

Nii Res Publica kohaliku liidri kui ka hiljem IRLi piirkonna esimehe ja Läänemaa omavalitsusliidu tegevjuhina kaitses Teet Kallasvee kompromissitult kohalikke huve ja omi tõekspidamisi.

Eesti Tenniseliidu tegevjuhina korraldas Teet Kallasvee rahvusvahelist tunnustust pälvinud tippturniire. Tänu tema järjekindlusele on Haapsalus tennisehall ja tennisekool. Hea suhtlejana oli Teet tulemuslik nii Euroopa omavalitsuste parlamendis kui ka Rotary klubi vedades.

Teet jõudis liiga kiiresti selle maailma lõppu, aga renoveeritud piiskopilinnust ja promenaadi või uusi spordirajatisi nautivais haapsallastes elab mälestus temast alati.

Haapsalu Linnavolikogu
Haapsalu Linnavalitsus
IRL Läänemaa piirkond

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments