In memoriam Teet Kallasvee

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Teet Kallasvee.
Teet Kallasvee.

Alar Schönberg,
erakonnakaaslane:

“Äärmiselt põhjalik oma tegemistes, väga intelligentne ja mitmekülgne inimene. Lust oli koos töötada. Kui milleski oli kokku leppinud, võis 110% kindel olla, et asi toimub. Olen väga löödud.

Teet oli väheseid inmesi, kes mitte ainult ei unistanud, vaid oma plaanid ja unistused ka ellu viis.”

Ingrid Danilov,
erakonnakaaslane ja sõber:

“Teet on viimastel aastatel minu elu palju mõjutanud. Kui Teedust sai linnapea, kutsus ta mu linnavalitsusse aselinnapeaks. Neli aastat hiljem, kui ta otsustas tööst loobuda, tegi ta mulle ettepaneku võtta tema töö üle.

Alguses oli tal linnapeana raske, sest avalikus sektoris pole nii nagu erasektoris, et täna otsustan ja homme viin ellu. Ta oli kiire mõtleja ja tegutseja. Pikapeale ta harjus, oli väga asjalik ja ettevõtlik linnapea. Talle meeldisid väljakutsed, tahtis uusi asju algatada. Kui ta oli alguse teinud, ootas ta, et teised tegelevad edasi. Tal endal olid juba uued ideed.
Ta oli usaldusväärne ja aus. Minul oli tema meeskonnas väga hea töötada.

Tundsin teda ka väljaspool tööd. Väga, väga töökas, talle ei meeldinud, kui midagi on korrast ära. Ta toimetas kõike ise, oli lahtiste kätega mees, oskas väga palju. Sõbralik ja abivalmis, mõnus sõber.”

Hannes Danilov,
sõber ja purjekaaslane:

“Purjetasime koos aastast 2005, meil oli möödunud aastani ühine purjekas. Teet oli kapten! Purjetamist ta tundis, oli järjekindel ja visa. Kaptenina oli rahulik, otsustusvõimeline. Osav oli ta ka, tundis hästi tehnoloogiat ja tehnikat. Koos sõitsime läbi Hiiumaa ja Saaremaa, Pärnu ja Tallinna ümbruse, käisime ka Ahvenamaal, regattidel ja võistlustel.

Hea sõber ja hea inimene oli. Suhtlesime edasi ka siis, kui me enam purjekat ei jaganud. Minu teada purjetas ta viimati Mallorcal ja minu teada on laev praegugi seal. Tervise tõttu oli ta sunnitud katkestama, muidu pidi suur reis tal alles algama: sel suvel plaanis minna Vahemerele.”

Ülle Erman,
Läänemaa Omavalitsuste Liidu esimees:

“Tegus, elurõõmus, vitaalne inimene. Hästi kiire, temaga ei jäänud asjad kunagi venima. Kui mõte tuli, hakkas kohe asi liikuma. Minul oli temaga väga hea koostöö. Aeg–ajalt olime teineteise vastu kriitilised, aeg–ajalt toetasime — väga aus töösuhe.

Kui ta polnud veel tegevjuht, aga ikka Läänemaale oluline inimene, püüdis ta kogu aeg hoida koos inimesi ja eri arusaamu, otsida võimalusi ühiselt edasi minna. Hea suhtleja, kes suutis leida kooskõla.”

Vello Kuhi,
tenniseklubi Promenaad asutajaliige, Rotary klubi liige:

“Ääretult kahju, nii noorelt… Ta oli Rotarys selline liige, kes oli autasustatud Paul Harrise diplomiga. Ta lahkus eas, mil töövõime on kõige suurem, kui plaane on kõige rohkem. Ta aitas just käima tõmmata Haapsalu tennisekooli, mis on nüüd aasta aega edukalt tegutsenud.

Ta oli suhteliselt emotsionaalne inimene, kuid need ei löönud tal pea kohal kokku. Suutis ka tenniseväljakul kainet meelt säilitada. Olime tenniseklubis Promenaad koos. Ta oli mingil ajal ka juhatuse liige. Tenniseelu on ta Haapsalus ajanud aastaid.

Kui töötasin spordikomitees, puutusime ka teistel aladel kokku. Ta tahtis sõna kaasa rääkida aladel, kus tal oli midagi öelda — ta ei hoidnud oma ideid tagasi.”

Peeter Vikman,
koolivend:

“Käisin paralleelklassis, ta tuli Haapsalu 8–klassilisest koolist I keskkooli. Tema klassijuhataja oli Henn Klippberg. Teet oli silmapaistev tegelane: head õppetulemused, hea sportlane, minu meelest oli ta ka klassivanem.”

Aivar Kroon,
Rotary klubi liige ja erakonnakaaslane:

“Aus ja kindel inimene, kellega võis alati arvestada ja kelle peale loota. Kadestasin teda, kui ta võttis aega, et täide viia oma eluunistus — purjekaga maailmareisile minna. Meil on ju uksetehasest saadik koostöö olnud. Haapsalu linn peab olema talle väga tänulik! Ta viis oma ideed ellu, näiteks kuursaali kordategemine. Kogu linnavalitsuse juhtimise asjad olid korras. Tunnustus hea linnapea olemise eest!

Alles kuu aega tagasi käis ta meil klubis külas. Rääkis, kuhu sõita plaanis, et alles pani laevale uue generaatori ja ehitas seda. Mul oli isegi plaan mingiks ajaks temaga kaasa minna.”

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments