Haapsalus tuleb suvel kaks jalgpallilaagrit

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Homme, 4. aprillil algab registreerimine jalgpalliliidu Haapsalu suvelaagrisse, mis peetakse sel suvel 4.–8. juunini ja 13.–17. augustini.

Laste suvelaagrid on mõeldud kõigile 6–11aastasele jalgpallihuvilistele poistele ja tüdrukutele. Laagrite korraldamise põhimõtteks on pakkuda lõbusat sportimisvõimalust värskes õhus ja anda kõigile võimalus. Suvelaagrite treeningud on mängulised, rõhutavad personaalset lähenemist, panevad lapsi võistkondlikult tegutsema ja arendavad ka sotsiaalselt, sest omavahel segatakse erinevate oskuste ja vanusega noorukeid, teatas Eesti jalgpalliliidu pressiesindaja.

Suvelaagritesse on oodatud nii need, kes on varem vutitrennis käinud, kui ka alaga esmatutvust tegevad noored. Laagripäev on jaotatud osadeks – hommikuti kerge treening, siis lõunasöök ja erinevad mängud pärastlõunal. Tavaline laagripäev kestab kella 10st kuni 17ni (reedel kuni 13ni), lisaks toimub üks ekskursioonipäev. Sel korral külastavad juunikuu laagrites osalevad noored 5. juunil A. Le Coq Arenal toimuvat Eesti–Gruusia U-21 EM-valikmängu ning augustikuu laagrites osalejad 15. augustil A. Le Coq Arenal peetavat Eesti–Poola meeste koondiste maavõistlust.

Ühenädalase laagri hind on 55 eurot, mis sisaldab jalgpallivormi (lapse nimega särk, lühikesed püksid ja sokid), igal päeval sooja lõunasööki, puuvilju ja jooki ning ekskursioonipäeva, kus avaneb võimalus kohtuda elukutseliste jalgpalluritega. Registreerides korraga ühe lapse mõlemaks laagrinädalaks, on teise laagri hind 41 eurot (jalgpallivormi võrra odavam).

Lisainfo ja registreerimine toimub http://www.jalgpall.ee/summercamp.php”>Eesti Jalgpalli Liidu kodulehe vahendusel.

Alates 2008. aastast toimuvad suvelaagrid on kogunud suurt populaarsust – esimesel aastal tegi kaasa 180, järgmisel korral 550, 2010. aastal 1003 ja mullu 1185 noort. Sel aastal on laagrikohti maksimaalselt 1560 lapsele, ühtekokku toimuvad laagrid 23 omavalitsuses – lisaks Haapsalule Tallinnas (kolmes eri paigas), Võrus, Keilas, Ülenurmel, Kohilas, Vinnis, Tamsalus, Valgas, Viljandis, Narvas, Elvas, Otepääl, Sillamäel, Pärnus, Kuressaares, Põlvas, Raplas, Kilingi-Nõmmel, Paides, Tartus, Kohtla-Järvel ja Kosel.

„Oleme väga rõõmsad, et laagrite vastu nii suur huvi on. Lapsevanemate tagasiside on olnud positiivne ja paljud on osalenud mitmel aastal järjest. Soovime hoida kvaliteeti endiselt kõrgel tasemel,” kinnitas suvelaagrite projektijuht, endine tippjalgpallur Teet Allas. „Laagrites tegeleb noortega kokku 100 treenerit, endiselt kehtib printsiip 1 treener 10 lapse kohta, et lähenemine oleks personaalne.”

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments