Lääne Elu paberleht 31. märtsil

Madiken

madiken@le.ee

LONKS 2012–le andis rütmika ja nooruslikult pulbitseva avalöögi T–Stuudio tüdrukute etteaste. Arvo Tarmula
LONKS 2012–le andis rütmika ja nooruslikult pulbitseva avalöögi T–Stuudio tüdrukute etteaste. Foto: Arvo Tarmula

Röövpüüdjad kimbutavad hauge

Haugide kevadine kudemisaeg ja sellega kaasnev ebaseaduslik kalapüük linna kraavipervedel on keskkonnainspektsiooni iga-aastane mure. Kalapüügieeskirja kohaselt on haugipüük siseveekogudes 15. märtsist kuni 10. maini keelatud. Kudema rändav kala on kerge saak mõtlematuile ja kasuahneile inimestele. Röövpüüdjate tabamine ja trahvimine on aga keeruline.

Idee ja põhikiri

Kas erakonna põhikirja järgi saab elada, arutleb Peeter Olesk.

Lihula volikogu otsustas sulgeda poolteist kooli

Neljapäeval otsustas vallavolikogu sulgeda Tuudi kooli ja Kasari põhikooli kolmanda kooliastme. Tuudi kool liidetakse sügisest Lihula gümnaasiumiga. Lihulas kooli peaksid tulema ka sügisest kuueklassilisena jätkava Kasari põhikooli 7., 8., ja 9. klassi lapsed.

Noored sooviksid rohkem sportida

Haapsalu Bowlinguklubi korraldatud sportliku huvitegevuse õppepäevadel selgusid noorte meelisspordialad. Õppepäevadel osales kokku 300 noort Läänemaa koolidest.

Karjus lõpetas Kanepi treenimise

Kaia Kanepi maailma 20 parema naistennisisti sekka viinud treener Silver Karjus lahkus Kanepi meeskonnast. Neljapäeva hommikul ERRi Terevisiooni stuudios ütles Karjus, et lahkus, kuna Kanepi on liialt psühholoog Mare Porgi mõju all, kes aga mõjutab sportlast vales suunas.

Osmussaarlased ristisid paadi

Kolmapäeval sai Dirhami sadamas omale nime tuttuus Osmussaare paat, mis ristiti Skandinaavia jumala Odini kaheksajalgse androgüünse hobuse järgi Sleipniriks. Mõne päeva vanuse paadibeebi ristimise päeval sadamas puhunud vinge tuul sundis kõiki peale vihma- ja tuulekindlalt riides osmussaarlaste mantlihõlmu tihedamalt keha ümber tõmbama ja jalalt jalale tammuma.

Haapsalu–Noarootsi märgala pääses Ramsari nimekirja

Haapsalu–Noarootsi märgalast sai Matsalu ja Puhtu-Laelatu kõrval Läänemaa kolmas rahvusvahelise tähtsusega ala. Tegu on Haapsalu Tagalahe ja Noarootsi jäänukjärvede piirkonnaga.

Lonksu tantsu- ja draamanoored on jälle Haapsallu kogunenud

Neljapäeval avati Haapsalu kultuurikeskuses Lonks 2012 ehk loominguliste noorte kokkusaamine „Lendamise lugu”.

Kaunijuukseline rekordisa

Kolumnist Jaan Franclin Perlitz kirjutab esimesest kuningast, kes valitses tervet Norrat – Haraldr I Hafdanssonist.

Selgusid Läänemaa Laululinnu võitjad

Haapsalus peetud Läänemaa noorte vokaalsolistide konkursil Laululind 2012 selgitati välja parimad lauljad 8–10aastaste, 11–13aastaste ja 14–16aastaste vanuserühmas. Kahe noorema vanuserühma võitja esindab Läänemaad Laulukarusellil.

Pensionäride ühendus tähistas 20. aastapäeva

Ühendus saab 20aastaseks. Kolmapäeval oli Haapsalu muusikakooli saali kogunenud veidi üle saja eaka inimese.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Michael
9 aastat tagasi

This is a really intleligent way to answer the question.

Tont.
11 aastat tagasi

Sama kondi loogika järgi oleks ju igati õigustatud auto ärandamine- sõita on ju tarvis.Aga lollikari sellele ei mõtle,et peale marjaga kala väljapüüdmist pole meil paari aasta pärast midagi püüda.

kont
11 aastat tagasi
Reply to  Tont.

nagu siiani oleks midagi olnud. riigil tuleb tegeleda kalakasvatusega ja kalamaime kasvatada nagu teevad soomlased, selle tegevusega kalavarusid rannikumeres suurendada ning lasta rahval rahulikult oma toidulauda rikastada aga mitte kaupmeestel ja hangeldajatel ülemõistuse kala arvelt kasumit lõigata.

elagu
11 aastat tagasi

Pärnpuud ja Jüri Ott, tegijad mis???? Napsavad kõikjalt kust võimalik.

Tont.
11 aastat tagasi

See on muidugi ülim ülbus keset linna röövpüüki teha. Aga ju on trahvid liiga väikesed.

kont
11 aastat tagasi
Reply to  Tont.

selle kuriteo eest tuleb näljane inimene saata siberisse ja väänata 25+5 ja realiseerida luuavillu soov ning osta paar helikopterit, et kõik kurjategijad tabada