Lääne Elu paberleht 8. märtsil

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

• Eile alanud õpetajate üleriigiline streik jättis Läänemaal tühjaks ligi 30 üldharidus–, kutse– ja huvikooli ning lasteaeda, streigiga on ühinenud üle 500 õpetaja. Kõige rohkem õpetajaid, 49, streigib kahes koolis: Haapsalu gümnaasiumis ja toetusstreiki pidavas Haapsalu kutsehariduskeskuses. Mõlemas koolis kestab streik kõik kolm päeva. Kutsehariduskeskuses jäi eile kooli tulemata 350 õpilase ringis.

• Haapsalu linnavalitsus andis eile välja riigigümnaasiumi ehitusloa, mis tähendab, et Riigi Kinnisvara saab korraldada riigihanke ehitaja leidmiseks. „Ehitushange on märtsis, ehituseks läheb juunis, töö lõpeb tuleva aasta suve lõpus,” ütles Riigi Kinnisvara kommunikatsiooni– ja turundusjuht Madis Idnurm. Ehituse täpsem algus sõltub hanke käigust.
See tähendab, et Wiedemanni koolil ei ole Kuuse tänavale kolimisega enam kiiret.

• Andrus Veerpalu ja Raul Olle tulid teisipäeval Paliverre, et õpetada läänlastele suusatamise tehnikat ja suuskade määrimist, aga paarikümne suusatehnikahuvilise asemel tuli suusakuningail jagada sajale inimesele autogramme. Nii mõnigi lubas panna Veerpalu määritud suusad seina peale mälestuseks.

• Puulaevaseltsi Vikan liikmed tahavad purjetada Ruhnu jahta Runbjarniga suvel Venemaale, reisi kaugem sihtkoht on Valge meri. Kui õnnestub saada kõik vajalikud load, läheb Runbjarn ehk eesti keeles Ruhnu Karu teele enne jaanipäeva, tagasi peaks laev jõudma augusti alguses.

• Haapsalu gümnaasium näitas TV 10 olümpiastardil head taset. Kool on 25 teise kooli seas neljandal kohal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments