Läänlased tõid kergejõustiku sisemeistrivõistlustelt kolm medalit

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Nädalavahetusel Tartus toimunud Eesti kergejõustiku sisemeistrivõistlustel võitsid läänlased kolm medalit. Kaks hõbedat langes kiirkäijate saagiks: Anneli Aru sai 3000 m ajaks 18.38,69 ja Margus Luik 5000 m ajaks 21.55,06.

Kuulitõukes tuli kolmandale kohale Ragne Rae, kes tõukas 4-kilost raudmuna 12.93 ja jättis neljandaks endise haapsallase Kairit Olenko, kes tõukas 12.80.

Käija Anneli Aru möödus oma hõbedaga ühe medaliga Kerly Lillemetsast, kes on võitnud Eesti meistrivõistlustelt 20 medalit. Kõige rohkem on naiskäijatest läbi aegade kuldmedaleid võitnud Jekaterina Jutkina, kokku 16. Esimese medali oleks Anneli pidanud võitma juba 1989, kui ta lõpetas väljaspool arvestust kaasa teinuna teisena. Medalit talle siiski ei antud, sest tookordsete võistlusmääruste järgi oli ta selleks liialt noor, täpsemalt 13-aastane. Hõbeda sai tookord Terje Nelis, koolikaaslane Kullamaalt.

Järgmine suurem etteaste on Annelil aprilli algul Jyväskyläs toimuvad veteranide sisemaailmameistrivõistlused.

Margus Luik stardib koos seekordsete sisemeistritega Marika Taukuli ja Lauri Lelumehega 12.–13. mail Mordvasse Saranskisse maailma karikavõistlustele. Margus Luigele kuulub parim koht rahvusvahelistel tiitlivõistlustel käijatest (v.a Bruno Junk) – nimelt saavutas ta möödunud aastal Euroopa karikavõistlustel Portugalis 50 km käimises 29. koha.

Endel Susi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments