Meie Maa: Leisi komando sulgemisel tuleb abi Lihulast

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Saarlaste ajaleht Meie Maa kirjutab, et pärast Leisi päästekomando sulgemist peab suurema tulekahju korral päästeauto Saaremaale appi sõitma Lihulast.

Põhjus on selles, et sündmusele väljasõidu plaan näeb kolmanda astme väljakutse puhul ette nelja riikliku päästekomando sekkumist. 16. maist, mil Leisi komando suletakse, jääb Saaremaale aga vaid kolm riiklikku päästekomandot: Kuressaare, Orissaare ja Kihelkonna.

Seega vajab Saaremaa paljude inimestega hoones tulekahju puhkemise korral lisajõude mandrilt ning kõige lähemaks abiks on Lihula päästekomando.

Saaremaa päästepiirkonna juhataja Margus Lindmäe sõnul võib ka praami ootamise korral olla mandrilt tulevast komandost reaalselt abi. “Kui suuremas hoones on tulekahju, siis esimese viie tunniga lõpeb Saaremaa meestel ramm otsa. Sel juhul võiks värsket päästejõudu nimetada lausa taevamannaks, mis sülle kukub,” ütles Lindmäe. Ta ei välistanud, et kunagi võib vaja minna ka Risti ja Tõstamaa komandode abi.

Viimati läks Saaremaal lisajõude tarvis 2006. aastal, kui mandrilt kutsuti mitmepäevast metsatulekahju appi kustutama maastikusõiduk.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments