Lääne Elu reporter on noore reporteri preemia nominent

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Esmaspäeval kuulutas Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) žürii välja üle-eestiliste ajakirjanduspreemiate nominendid. Parima noore ajakirjaniku tiitlile kandideerib ka Madiken Kütt Lääne Elus 4. juunil ilmunud looga “Nõvalt leiti tundmatu lennuk”.

Noore ajakirjaniku nominendid on veel Katariina Krjutškova Äripäevas 22. detsembril ilmunud lugudega „Poliitnõunikud kaotavad oma tööst rääkides jututuju“ ja „Parts: „Ärge küsige selliseid asju““ ja Laura Mallene osaluseksperimendi ja lugudeseeriaga Maxima müüjate töötingimustest, mis ilmus Eesti Ekspressis mullu augustis ja septembris.

Noore ajakirjaniku kategoorias kandideeris 14 tööd. Tartu Ülikooli ajakirjanduse eriala 1984. aasta vilistlaste poolt välja antava noore ajakirjaniku preemia suurus on 1000 eurot.

Uudise kategooria nominendid on Koit Brinkmann Äripäevas 20. oktoobril ilmunud uudisega „Võlgades kohtutäiturid“, Rein Sikk Eesti Päevalehes 3. novembril ilmunud uudisega „Lang: mina riigi raha eest massikultuuri ei levita!“ ja Hans Väre lugudesarjaga riigikogu kuluhüvitistest, mis ilmus Sakalas mullu oktoobris ja novembris.

Uudise kategoorias kandideeris 49 tööd.

Arvamuse kategooria nominendid on Tiina Kangro Postimehes 12. oktoobril ilmunud arvamusega „Juhtmega seina küljes“, Nils Niitra Postimehes 10. augustil ilmunud arvamusega „Sa oled kas eestlane või kadakasoomlane“ ja Tarmo Vahter Eesti Ekspressis 8. detsembril ilmunud arvamusega „Ken-Marti Vaheri kaotatud võit“.

Arvamuse kategoorias kandideeris 51 tööd.

Olemusloo nominendid on Kadri Ibruse lugu 3. juuni Eesti Päevalehes „Kui meest ei huvita, et naine on rase ja sunnib ta koos lapsega bordelli tööle“, Priit Pullerits Postimehe arteris 15. oktoobril ilmunud osalusvaatlusega „Kurnav nädal traumaarsti kitlis“ ja Sulev Vedler Eesti Ekspressis mullu maist detsembrini ilmunud lugudega  lastest, kes elasid koera kombel ning eluheidikutest, keda kahtlustatakse laste sünnitamises peamiselt raha saamise eesmärgil.

Olemusloo kategoorias esitati 65 tööd.

Iga pressipreemia auhinna võitja saab diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia.

Võitjad tehakse teatavaks 2. märtsil Tallinnas õpetajate majas toimuval pidulikul tseremoonial.

Žüriisse kuulusid 2010. aasta Bonnieri preemia võitja, Postimehe ajakirjanik Tuuli Koch, Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik, EALLi tegevjuht Mart Raudsaar, Eesti Ekspressi peatoimetaja Janek Luts, Õhtulehe peatoimetaja asetäitja Jaan Väljaots, Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Tartu Ülikooli ajakirjanduse eriala 1984. aasta vilistlaste esindaja ja Ühinenud Ajalehtede nõukogu liige Margus Mets ning Eesti Päevalehe tegevtoimetaja Jan Jõgis-Laats. Žürii tööd juhtis Postimehe peatoimetaja Merit Kopli.

Parimate maakonnalehtedes ilmunud lugude nominendid selguvad täna.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments