26. jaanuar: Räpane laht

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Päästekomandosid suletakse, riigiametnikke koondatakse, eelarved on vähenenud mõne aasta tagusega võrreldes veerandi või isegi kolmandiku jagu. Selle taustal pole kuigi üllatav, et Keskkonnainvesteeringute Keskus ei andnud mullu Tagalahe süvendamiseks poolt miljonit eurot.

Lootusetu tundub pigem Haapsalu linnavalitsuse ja Noarootsi vallavalitsuse abiküsimine majandusministeeriumilt ja keskkonnaministeeriumilt.

Raha anda on riigil siiski põhjust küll. Muidugi on Tagalaht tähtis Haapsalule kui kuurordile — küll oleks tore, kui Promenaadi äärest saaks paadiga merele või Aafrika rannas inimese kombel ujuda. Rääkimata jahtide lihtsamast sadamasse pääsust. Neid võib aga pidada ka Haapsalu enda mureks.

Seesama laht on aga ka ainus ametlikult väga halvas seisus rannikuveekogum Eestis. Just madaluse tõttu jääb Tagalahte jõgedest ja linnast tulev reostus sinna püsima, muutes lahe muu merega võrreldes viletsaks. See on küll riigi probleem, mis vajab lahendust.

Tarmo Õuemaa

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments