Riiklikele kultuuripreemiatele kandideerib kolm läänemaalast

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Collegium Musicale dirigent Endrik Üksvärav.
Collegium Musicale dirigent Endrik Üksvärav.

Kultuuriministeeriumi teatel esitati möödunud aasta silmapaistva loomingu eest riikliku preemia kandidaatideks 66 loomeisikut või kollektiivi. Nende hulgas on ka kolm Läänemaaga seotud inimest.

Kammerkoor Collegium Musicale esitas preemia kandidaadiks oma dirigendi Endrik Üksvärava. Üksvärav on õppinud Lihula muusikakoolis klaverit ja trompetit ning olnud seal hiljem ka õpetaja.
2011. aastal pälvis tema juhatatav Collegium Musicale konkurssidelt ühe Grand Prix, ühe Grand Prix` vooru II koha, 7 kuldmedalit, ühe III preemia ja kaks eripreemiat.

Haapsalust pärit kunstikriitik ja -koordinaator Maarin Mürk on esitatud preemiale kultuurilehe Sirp, Eesti Arhitektide Liidu ja Eesti Arhitektuurikeskuse poolt neljaliikmelise kollektiivi koosseisus Tallinna linnainstallatsioonide festivali LIFT11 kontseptsiooni ja teostuse eest.

Lääne maavalitsus esitas möödunud aasta tegevuse eest kultuuripreemia kandidaadiks Saueaugu teatritalu peremehe, dramaturgi, lavastaja ja teatrikriitiku Margus Kasterpalu.

Preemiad antakse kätte Eesti Vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments