Uno Lintsi mälestusturniir viis Läänemaa kabetajad kokku tunnustatud meistritega

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

2. koha omanik Arvo Rist mängib Laura Latikuga.

Läänemaa kabeklubi korraldas novembris Läänemaa kauaaegse spordijuhi ning aktiivse kabetaja ja maletaja Uno Lintsi II mälestusturniiri, mille võitis rahvusvaheline meister Hiiumaalt Raivo Rist. 

Turniiri avamisest võttis osa Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja I mälestusturniiri korraldaja Uno Lillep, võistlejaid käis tervitamas ka Uno Lintsi poeg Tiit Lints.

Esimese, 1994. aasta mälestusturniiri ajaleheartikli pealkiri oli "Jõukatsumine, mis võiks kanda Eesti meistrivõistluste nime", kuna osa võttis Eesti kabeeliit, ühtekokku 18 kabetajat ja sealhulgas kaks läänlast. Nüüdne võistlus võinuks kanda Haapsalu ja Läänemaa meistrivõistluste nime. Osa võttis 26 vana ja noort kabetajat, sh kaheksa külalist. 

Raivo Rist jättis teiseks oma venna Arvo Risti. Kolmanda koha võitis turniiri parim naine, rahvusvaheline meister Järvamaalt Piret Viirma.

Neljandaks tuli meistersportlane Jõgevamaalt Uno Plakk, parim haapsallane Renee Pajuste oli viies.

Seitsmendale kohale ja naiste teisele kohale tuli rahvusvaheline meister Jõgevamaalt Marika Azojan. Naiste III kohale tuli Viive Pärna Taeblast, kellel õnnestus võita Läänemaa esinumbrit Marina Ivanovitši.

Noormeeste hulgas oli võidukas Kalev Mänd ja neidude hulgas Ketlin Õunap.

Oli tore võistlus, kus meie noored ja vanad kabetajad said mängida Eesti tunnustatud meistritega. Täname Haapsalu linnavalitsust, spordiliit Läänelat, Haapsalu sotsiaalmaja ja Läänemaa Kaitseliitu, kes turniiri korraldamist toetasid.

 

Kalev Randlaine,
Läänemaa kabeklubi
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments