Jõulujazz toob Haapsallu duo Tuule Kann & Jaak Sooäär

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

 

Reedel, 9. detsembril kell 19 annavad Haapsalu kultuurikeskuses Jõulujazzi raames kontserdi kandlemängija Tuule Kann ja kitarrist Jaak Sooäär.

Kavas on eesti rahvamuusikast inspireeritud folgilood ja laulud uuelt helikandjalt „Teisele kaldale“. 

Kann ja Sooäär on üle kümne aasta mänginud koos ansamblis Eesti Keeled. 2006. aasta suvel otsustasid nad tõsisemalt käsile võtta duoformaadi ning tänaseks on kahekesi esinetud tuntud festivalidel Norras (Vossa Jazz), Kreekas (Athena European Jazz Festival), Prantsusmaal (Lille 3000 Festival), samuti Leedus, Belgias, Venemaal, Luxemburgis ja Taanis ning kodumaistel Jazzkaarel, Viljandi pärimusmuusika festivalil, Jõulujazzil ja Viljandi kitarrifestivalil. 

Kandle ja kitarri ainulaadne duo mängib jazzi ja rahvamuusikast inspireeritud viise, rahvusvahelisi ja kohalikke palu, komponeeritud ja suulise traditsiooniga teoseid. Kui esialgu domineeris duo kavas minimalistlik atmosfäär ja "üsna vaikne muusika", siis praeguses kavas on rohkem ka lustakaid laule ja pillilugusid.

Duolt on ilmunud kaks albumit "Õhtu ilu" (2006) ja "Teisele kaldale" (2011). 
 

 

"Tuule Kann & Jaak Sooäär duo oli minu jaoks vägagi nauditav – õrnalt lüüriline muusika, mis viitab võrdselt nii folgi traditsioonidele kui ka kaasaegsele improvisatsioonile, tekitab eeterlikult õhulise kvaliteediga  erilise atmosfääri." 
John Cumming
– London Jazz Festivali kunstiline juht
 
Vaata duo esinemist siit.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments